Film Bulmayı Kolay Hale Getiren İnternet Sitesi: What is My Movie

Boş zamanlarımızda en çok yaptığımız aktivitelerden biri de film izlemektir. Kimi zaman arkadaşlarla toplanarak eğlenceli bir komedi filmi açılır kimi zaman da sevgiliyle birlikte romantik bir film izlenir. Bazen de tek başımıza vakit geçirmek isterken izlesek de böyle zamanlarda film bulma konusunda sıkıntı çekilebiliyor. Özellikle de çok sık film izleyen insanlar bir zaman sonra film bulma konusunda zorlanıyorlar. Film izleme platformları izleme geçmişine göre öneri yapsa da tam olarak istenilen içerik bulunamayabiliyor. Bunun için geliştirilen What is My Movie sitesi ise aranan konular veya oyuncuları içeren filmleri anında buluyor. Geniş bir içerik yelpazesine sahip bu site izlemek için film bulma konusunda çok büyük pratiklik sağlıyor.

What is My Movie Nedir?

Film izlemek birçok insan için eğlenceli bir aktivitedir. Herkesin izlediği ve sevdiği film türleri farklılıklar gösterir. Bazıları korku filmlerini eğlenceli bulurken bazıları sanat filmlerinin sıkı takipçisidir. Fakat film bulmak her zaman çok kolay olmaz. Bazen tam olarak istenilen film çeşidi bulunamayabilir. What is My Movie sitesi tam olarak bu sorunu çözmek için geliştirilmiştir.

İstenilen her tarzda filmi bulmanın mümkün olduğu siteye sadece aranılan özelliklerin yazılması yeterlidir. İstenilen bir oyuncu veya mekan içeren her türlü filmi kısa sürede bulur. Film izlemek istediğimiz her an hazırda bir listemiz yoksa izleyeceğimiz şeyi aramak için çok vakit kaybederiz. Bazen ararken bile sıkılıp film izlemekten vazgeçildiği olabilir. Bu durumun önüne geçen site birçok konuda ve içerikte film bulmayı kolay hale getiriyor.

What is My Movie Nasıl Çalışır?

Sitede bulunan arama bölümüne istenilen özellikler yazılarak filmler bulunabilir. Bu özellikler her konuda olabilir. Bir oyuncunun ismi de yazılabilir spesifik bir konu da istenebilir. Sitenin henüz Türkçe desteğinin bulunmaması aramaların İngilizce yapılmasını gerektirmektedir. Fakat bu durumu zorlaştırmaz. Çok basit bir İngilizce bilgisi ile rahatlıkla arama yapılabilir. Hatta aramalarda Google Translate de rahatlıkla kullanılabilir.

What is my movie nasıl çalışır sorusunun cevabı, arama çubuğuna İngilizce olacak şekilde yazılan cümle veya kelimelerle istenilen filmlerin aratılması olacaktır. Yapılan aratma sonucunda filtrelenmiş olarak bir film listesi sunulacaktır. Bu sunulan filmlerden istediğinizi seçip izleyebilirsiniz. Bir oyuncunun oynadığı bütün filmleri Liste halinde oluşturabileceği gibi seri filmlerle ilgili de detaylı aramalar yapabilirsiniz.

Mesela bir DC filmi izlemek istiyorsunuz. Ryan Reynolds hayranısınız ve o da filmde olsun istiyorsunuz. O zaman yazmanız gereken ‘DC movies with Ryan Reynolds’ olacaktır. Bu örnekte de olduğu gibi gayet basit bir İngilizce ile istenilen her şekilde film aratılabilir. What is my movie sitesinde arama yapmanın birçok yolu vardır. Arama çubuğuna sadece oyuncu ve tür ismi değil birçok seçenek daha yazılabilir. Bunlardan biri de yönetmendir. Filmleri beğenilen bir yönetmen veya senaristin yaptıkları filmleri de türlerine göre bulmak gayet kolaydır. Film bulmanın pratik yolu olarak kabul edeceğimiz bu site film arama süresini kısaltacaktır.

More Like This Ne İşe Yarar?

Sitede film arama yöntemi sadece arama çubuğuna yazılacak cümlelerden ibaret değil. İstenilen tür veya oyuncu içeren film aratıldıktan sonra açılan listede daha önce izlenilmiş ve beğenilmiş bir film varsa ve bu tarzda bir şey aranıyorsa, more like this butonu kullanılarak bu filme benzer olanların listelenmesi sağlanır. Bu yeni listeyle daha önceden beğenilen bir filme benzer konulu ve içerikli filmlere ulaşmak gayet kolay ve hızlı olacaktır. Tek bir tür üzerinden ilerlemek istenmiyorsa veya tam olarak istenilen filmin detaylarına karar verilememişse bu buton çok işe yarayacaktır. More like this yani bunun gibi daha fazlası şeklinde çevrilebilecek olan seçenek birçok açıdan film bulma kolaylığını arttıracaktır.