Facebook Gizli Profil Görme Var mı? Doğru mu?

Dünya genelinde kullanıcı oranı en yüksek sosyal medya uygulamalarından biri Facebook'tur. Instagram'ın hayatımıza girmesi ile birlikte Facebook uygulamasına olan ilgi oldukça azalmıştır. Ancak son dönemde yapılan birçok yenilikle Facebook, insanların günlük hayatlarında çoğunlukla kullandığı sosyal platformlar arasında eski yerini almıştır. Dünya genelinde kullanılan Facebook hakkında merak edilen konuların başında gizli Facebook profilini görebilme gelmektedir. Bu yazımızda sizin, Facebook gizli profili görme var mı? doğru mu şeklindeki sorularınızı ayrıntılı bir şekilde cevaplandırdık.

Facebook Gizli Profil Görme Mümkün Mü?

Önceki yıllarda Facebook’ta gizli profil hesaplarını görmek mümkün değildi. Uygulama bu konuda oldukça sağlam bir güvenlik sistemi kurmuştu. Ancak son yapılan güncelleme ile artık kullanıcılar, Facebook gizli profil görme işlemini gerçekleştirebiliyor. Elbette bu haber ile birçok Facebook kullanıcısı oldukça sevindi. Artık merak edilen gizli Facebook profillerini ve içeriklerini görmek mümkün. Gelin hep birlikte Facebook gizli profil görme nasıl yapılıyor bakalım.

Gizli Facebook profil görmenin nasıl yapılacağı işlemine geçmeden önce bu işlemini kötü amaçlar için kullanmamanızı tavsiye ederiz. Çünkü Facebook her ne kadar yaptığı güncelleme ile gizli profillere erişimi mümkün kılsa da yapılan işlemler hakkında kolayca bilgi sahibi olabilmektedir. Gizlilik ilkesine önem veren Facebook, bu tarz işlemlerin yapılmasına karşı artık çok daha titiz davranmaktadır. Daha sonra zor durumda kalacağınız yaptırım ve yasal süreçlerle karşılamamak için Facebook gizli profil görme işlemini kötü amaçlar için kullanmamalısınız.

Instagram Video İndirme: Programsız ve Kolay Yöntemler Instagram Video İndirme: Programsız ve Kolay Yöntemler

Gizli Facebook Profili Nedir?

Gizli Facebook profili, Facebook platformunda arkadaş olmadan görüntülenemeyen Facebook profilleridir. Eğer arkadaş değilsiniz Facebook gizli profiline girdiğin zaman kullanınca ait olan paylaşımları, canlı yayınları ya da bağlantıları görmeniz mümkün değildir. Gizli Facebook profiline erişim sağlamak için kullanılan pek çok yöntem bulunmaktadır. İlk olarak arkadaş olarak ekleyerek gizli Facebook profilinin içerisini görebilirsiniz. Bunun dışında Facebook gizli profil görebilmek için çok sayıda web sitesi ve casus program bulunmaktadır. Sizin için oluşturduğumuz bu yazımızda Facebook uygulamasının yapmış olduğu son güncelleme çerçevesinde gizli profilleri nasıl görebileceğinizi paylaştık.

Facebook Gizli Profil Görme Nasıl Yapılır?

Facebook gizli profil görmek için öncelikle Facebook yönetimini İngilizce olarak ayarlamanız gerekmektedir. Facebook İngilizce alt yapıya sahip bir uygulamadır. Dolayısıyla Facebook profil görme işlemi için uygulamanın İngilizce ayarlarına çevrilmesi gerekmektedir. Bu şekilde kullanıcıların veri güvenliği sağlanır. Peki, Facebook nasıl İngilizce yapılır?

İlk olarak Facebook ayarlar kısmında bulunan İngilizce dil sekmesini seçerek, uygulamayı İngilizce diline göre ayarlamış olursunuz. Bu işlemi yapmak için İngilizce bilmenize gerek yok. Yazımızda bulunan direktifleri takip ederek işleminizi kolaylıkla halledebilirsiniz. Facebook ayarlar kısmının sağ altında dil seçenekleri bulunmaktadır. Buradan Türkçe olan dil seçeneğini İngilizce olarak değiştirip ‘tamam’ butonuna basmanız yeterli olacaktır.

Bu işlemi tamamladıktan sonra ikinci adım için Facebook arama çubuğuna gitmeniz gerekmektedir. Aşağıda sizin için farklı kriterlere sahip seçenekler sunduk. İstediğiniz kritere sahip seçeneği buraya yazınız. Bu bölümde isim ve soyadı tam olarak belirtilmelidir. Aksi halde işlem gerçekleştirilemez.

  • Gizli profil sahibi kişinin fotoğraf paylaşımlarına erişmek için; Photos of Ad Soyadı
  • Gizli profil sahibi kişinin arkadaş listesine erişmek için; Friends of Ad Soyadı
  • Gizli profil sahibi kişinin beğendiği fotoğrafların tamamını görmek için; Photos of Ad Soyadı Likes
  • Gizli profil sahibi kişinin beğendiği sayfalara erişmek için; Pages of Ad Soyadı Likes

Gizli Facebook profili görmek için bu adımları tamamlamanız yeterli olacaktır. Gizli profile sahip kişinin paylaşımlarına ve beğenilerine kolayca erişebilirsiniz. Bu yöntem dışında gizli profile sahip kişilerin paylaşımlarına erişmek için arkadaş olabilirsiniz. Mesajlaşma yöntemi de gizli profile sahip kişilerin, bir süreliğine de olsa profil fotoğraflarını görmenizi sağlayacaktır.

instagram gizli hesap görme için tıklayınız.

Mesajlaşma Yöntemi İle Gizli Profil Görme

Facebook’ta resimlerini ve profil bilgilerini görmek istediğiniz kişilere mesaj atabilirsiniz. Kısa bir süreliğine de olsa da Facebook, mesaj attığınız kişinin fotoğrafını görünür yapmaktadır. Bahsi geçen profil sahibi size yanıt verdiğinde daha uzun süreli olarak profil fotoğrafı görünür olacaktır. Elbette bu yöntem işe yarayabileceği ters teperek gizli hesap sahibi kişinin sizi şikayet etmesine de neden olabilmektedir. Bu çerçevede düzeyli ve rahatsız edici olmayan mesajlaşmalar yapanız daha yararlı olacaktır.

Facebook Gizli Profil Görmek İçin Kullanılan diğer Yöntemler

Facebook gizli hesap görmek için kullanılan diğer yöntemler casus programlar ve web siteleridir. Elbette bu tarz uygulamalar çeşitli sıkıntılara, hesap çalıntılarına neden olabilmektedir. Zaten bu web sitelerinin çoğu bilgi çalmak amacıyla kurulmaktadır. Dolayısıyla kullanılmaları genel olarak tavsiye edilmez.

Facebook Gizlenen Fotoğrafları Görme

Sosyal medya platformlarının genel olarak en çok önemsedikleri konuların başında kullanıcının kişisel bilgi güvenliği gelmektedir.  Dolayısıyla dünya genelinde kullanılan Facebook uygulamasının da altyapısı kullanıcılarının kişisel verilerini korumak adına kapsamlı bir şekilde düzenlenmiştir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ilk kurulduğu zamanlar Facebook gizli profil görme olanağı mümkün değildi. Ancak yapılan son güncelleme çerçevesinde uygulamanın İngilizce sürümünde gizli profile sahip kişilerin, çeşitli verilerine erişim mümkün hale geldi.

Ancak bu durum kullanıcılar tarafından yanlış anlaşılıp, kesinlikle kötü amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Çünkü Facebook üzerinden yaptığınız işlemler kolaylıkla tespit edilebilmektedir. Kötü niyetli olarak gizli profile sahip kişilerin kişisel bilgilerini kullanmanız ilerleyen zamanlarda bu durum fark edildiğinde birçok yaptırım ve ceza ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Yukarıda bahsettiğimiz yöntem dışında kullanılan Facebook gizli profil görme uygulamaları ise sizin kişisel bilgileriniz için pek çok sakınca barındırmaktadır. İlk olarak bu uygulama ve web sitelerinin çoğu kişisel bilgilerin çalınması için kurulduğundan dolayı hangi web sitesinin amacına yönelik olduğunu tespit etmek oldukça zordur. Mobil cihazınızda ya da dizüstü bilgisayarınızda kullanacağınız kötü amaçlı ve veri çalmaya yönelik uygulama, web sitesi ya da casus programlar, bilgi güvenliğinizi tehlikeye atmaktadırlar. Bu tarz uygulamalar kullandığınız cihazın güvenlik duvarında delik açılmasına neden olduğundan ötürü, virüs saldırılarına karşı savunmasız kalmanızda muhtemeldir.

Arkadaş olmadığım birinin fotoğraflarını nasıl görüntüleyebilirim diye soruyorsanız eğer kısaca gizli Facebook profili görebilmek için en güvenli uygulamalar, yukarıda sizlerle paylaştığımız Facebook İngilizce dil seçiminde yapabileceğiniz yöntem ve mesajlaşma yöntemidir.

Sosyal güvenlik politikası çerçevesinde gizli hesap açma ve görüntüleme uygulama ve programları yasal değildir. Hukuken yasal olmayan bu uygulamaları kullanan kişilerin çeşitli cezalar alması muhtemeldir. Ceza alma durumu gizli profile sahip kişinin bu durumu fark etmesi ve şikayette bulunması sonucunda gerçekleşir. Çünkü sadece o kişinin kişisel güvenliğini tehdit etmiş olunduğundan o kişi tarafından şikayet edilirse ceza alınmaktadır.  

Bu yazımızda sizler için kapsamlı şekilde Facebook gizli profil görme var mı ? Gizli profili Facebook’ta arkadaş olmadan görmek mümkün mü? gibi merak edilen sorulara ve gizli profil görmenin hangi yöntemler ile yapılacağına değindik. Sitemiz üzerinden Facebook, Instagram ve Twitter gibi diğer sosyal medya uygulamaları hakkında merak ettiklerinizi kolay bir şekilde cevaplandırabilir, ayrıntılı bilgiler edinebilirsiniz.