En İyi Slayt Programları – Kolay Slayt Yapma

İnsanların çoğu da bu projeleri ciddiye aldığından etkileyici ve kolay sunumlar yapmayı tercih eder. Ancak bu programları bulmak ve kullanmak sanıldığı kadar basit değildir. Bazı slayt programları kullanıcılar için kolay bir ara yüz hazırlasa da bazıları bu duruma özen göstermiyor.

En kullanışlı ve ücretsiz slayt programları;

  • Google Slaytlar
  • Xtensio
  • Office 365 – Powerpoint
  • Prezi
  • Zoho Show
  • Libre Office
  • CANVA
  • Keynote
  • Visme

Birçok insanın en çok kullandığı program olan Powerpoint slayt yapmak için en çok tercih edilen ara yüzü ve kullanımı en basit slayt programlarından birisiydi. Ancak Windows 10 işletim sistemi ile birlikte artık ücretli olarak sunuluyor. Satın almak isteyen kullanıcılar tüm özellikleriyle beraber kullanabilirken, internet üzerinden Office 365 üzerinden sınırlı bir kullanım imkânı sunuyor.

Sizlere sunduğumuz ücretsiz programlarından gelişmiş kullanımları için ücret ödemeniz gerekebilir. Ancak genellikle üye olmanızla beraber size sunulan imkanlar oldukça yeterli oluyor. Bu programlar üzerinde sadece Slayt değil, Özgeçmiş, Kısa Video ve benzer belgeler hazırlayabilirsiniz. Her alanda ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek bu programlar tamamen kolay bir kullanıma sahiptir.

Kullanım Açısından En Kolay Slayt Programları

Öğrencilerin çoğu Powerpoint programının ücretli olması ile birlikte, Canva ve Prezi programlarını kullanmayı tercih ediyor. Canva slayt programı birçok etiket ve görünümlerin sunulduğu çok özellikli gelişmiş bir programdır. Dilediğiniz görüntüyü, arka planı hatta sunum yapmak istediğiniz alanda en çok kullanılan şablonları rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Şablonların içerisindeki yazıları istediğiniz yazılarla değiştirip havalı bir sunum yapabilirsiniz.

Prezi slayt programı ise sizlere daha hareketli ve odaklı bir slayt yapmanızı sağlayabilir. Oluşturduğunuz slayt sayfalarını atlarken daha da yakınlaşıp net bir görüntü mü oluşturmak istiyorsunuz? Prezi tam da sizin aradığınız uygulama. Slayt sayfalarında dilediğiniz gibi değişikler yapabilir, havalı görüntüler ekleyebilirsiniz. Teker teker ilerlettiğinizde bölümlerin yakınlaşıp uzaklaştığını fark edeceksiniz. Sizler de bu sıraya göre bir sunum planlaması yapmalısınız.

Office 365 PowerPoint ile Slayt Yapmak

PowerPoint programı slayt hazırlamak için bilgisayar kullanımının ilk zamanlarından bu yana en çok tercih edilen uygulaması. Basit geçişleri ve PDF, Word ve benzeri dokümanlara kolaylıkla dönüştürülebildiği için en çok tercih edilen programdır. PowerPoint oluşturduğunuz dosya da öncelikle sadece bir slayt sayfası açılır. Slayt sayfasının üzerine sağ tıklayıp yeni bir sayfa ekleyebilir ya da üstteki ‘Ekle’ kısmından yeni bir sayfa tanımlayabilirsiniz.

Resim, video ve gif gibi dosyaları eklemek için yine ‘Ekle’ panelini kullanabilirsiniz. ‘Tasarım’ panelinde birbirinden farklı temalar ile arka plan ve yazı stilinizi belirleyebilirsiniz. Ancak Office 365’ da ses dosyası ekleyemezsiniz. Bunun için orijinal sürüme sahip olmanız gereklidir. Ses dosyası ekleyebilmek için Canva programı ile sunum yapabilirsiniz.

Office 365 kullanabilmek içinse bir Microsoft hesabınızın olması gereklidir. Bu hesabı g-mailinizin üzerinden oluşturabilirsiniz. Ya da öğrenci iseniz okulunuzun verdiği mail hesabı ile giriş yapabilirsiniz. https://signup.live.com/ adresine tıklayıp hemen Microsoft hesabı oluşturabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Hotmail, g-mail, Outlook ve herhangi bir uzantılı mail adresi ile kaydolabilirsiniz.

Belirttiğimiz bazı programlar internet üzerinden online kullanılırken bazıları bilgisayara program olarak indirilmektedir. Bizim tercihimiz internet üzerinden olan programları kullanmanız bu sayede bilgisayarınız gereksiz alan kullanmamış olursunuz. Verdiğimiz tavsiyeler doğrultusunda her alanda rahatlıkla sunum hazırlayabilir ve müşterilerinizi, öğretmenlerinizi, takım arkadaşlarınızı, okul arkadaşlarınızı etkileyebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim