-George Orwell “1984”
George Orwell tarafından kaleme alınan “1984” isimli politik romanda tarih; devlet politikası gereği değiştirilmektedir.
Amerikan kıtasını içine alan Londra’dan yönetilen Okyanusya ülkesinin kurgusal karakteri hükümdar  “Büyük Birader” tarihi “Hakikat Bakanlığı” aracılığı ile istediği gibi değiştirmektedir. 
Halk da 2 + 2 = 5’e inanmak zorundadır. Karşı gelenler ise düşünce polisi tarafından cezalandırılmaktadır.
1915 olaylarına ilişkin 'soykırım' ifadesini kullanan ABD Başkanı Joe Biden, romanın kahramanı ‘Büyük Birader’e benziyor. Tarihi; siyasi kaygı ve düşmanca bir tavırla değiştirme hesabı yapıyor. 
 -Marlon Brando  “Baba”
İtalyan asıllı Corleone ailesinin hayatını konu alan orjinal adı “The Godfather” olan Baba filmi dünya sinema tarihine imza atan en önemli filmlerin başında gelir. 
Efsane filmin başrolünde Baba Don Vito Corleone’yi vanlandıran  “Marlon Brando” 1973 yılında ‘En İyi Erkek Oyuncu’ dalında Oscar kazandı.
Ünlü oyuncu Amerika’nın Kızılderililere yaptığı soykırımı protesto etmek amacıyla Oskar ödülünü reddetti. Ödül törenine katılmayan Brando yerine Sacheen Littlefeather (Küçüktüy) adında Kızılderili asıllı kadın oyuncuyu göndermiş, törene Kızılderili kıyafetleriyle çıkan Littlefeather, Brando'nun ödülü reddettiğini açıklamıştı.
Ödül töreninde okutulması engellenen Marlon Brondo’nun kaleme aldığı metinde şu ifadeler ile başlıyordu.
“Toprağı, yaşamı, ailesi ve özgür olma hakkı için savaşan yerli halka şöyle dedik ‘İndir silahını arkadaş, gel beraber oturalım.’ Silahlarını indirdiklerinde ise onları katlettik biz.” 
Amerikan tarihinin kirli yüzünü tarihe not düşerek tasdik eden önemli bir itiraftır bu metin. 
Tarihi, siyasi ve hukuki açıdan soykırım hezeyanlarına kılıf arayanlara ‘Marlon Brando’nun bu anlamlı Oskar ödül reddini hatırlatmak istedim. 
-İç politika
İktidarı ve muhalefeti ile topyekûn reddedilmesi gereken Biden'ın söylemi maalesef politika malzemesi yapılarak polemiklere neden oldu. Bu konunun asıl üzücü tarafı da bu.
Kalın Sağlıcakla. 

Haftanın sözü 
 “Geçmişi denetim altında tutan, geleceği de denetim altında tutar; şimdiyi denetim altında tutan, geçmişi de denetim altında tutar.” 
George Orwell