Zonguldak Belediyesi ve Şoförler Odası’na duyurulur
Zonguldak Belediyesi ile Atıl İnsan Kaynakları arasında yaşanan halk otobüsü krizi nedeniyle seferler durdurulmuş ve vatandaş dolmuşları kullanmaya mecbur bırakılmıştı.  Sürecin neler getireceği merakla bekleniyor. Ulaşımdan ücretsiz yararlanma hakkı bulunan emekli, şehit yakını ve gaziler mağdur. Haydi, 65 yaş üstüne diyecek çok fazla bir şey bulamıyoruz böyle bir durumda ya şehit yakınları ve gaziler.
Diyor ki bir gazimiz “Bu uygulama bizleri mağdur etti. Kart gösteriyoruz dolmuşta. ‘Daha sözleşme yapmadık’ diyerek ücret talep ediyorlar”  Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ve Şoförler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar’a buradan sesleniyor ve hatırlatıyoruz.
Her şey para değil!

HALİL SEZAİ OLAYI
Görüntüler dehşet verici.
Ancak insani ve vicdani anlamda tartışılması ve tepki gösterilmesi gereken bu durumda bile olayı politize edebiliyoruz.
Halil Sezai tutuklanmalı mı?
Kesinlikle.
Peki, yanında duran iki davar.
Engelleme yolunda hiçbir çabaları yok.
Maç izler gibi izliyorlar.
Her olayda kendimizi politik anlamda kutuplaştırmak için çaba göstermeyelim.
Yanlış yanlıştır.
Kime ve nasıl yapıldığı önemli değil.

ALKIŞLANACAK ÇALIŞMA
Köşe yazımda; “Bir çocuğumuza uzaktan eğitimde kullanabilmesi için bir tablet bağışında bulunabilecek var mı?” diye seslenmiştim. Neyse ki Ereğli Kaymakamımız Sayın Çorumluoğlu yardımcı olacağını söyledi. Üzerinden iki gün geçmeden Devrek Belediyesi’nden bir duyuru geldi.
Diyor ki Bozkurt; “Koronavirüs salgını nedeniyle çocuklarımız eğitimlerini uzaktan ve bilgisayarlarla alıyorlar. Bizlerde bilgisayarı olmayan ve bu nedenle de uzaktan eğitim programından yararlanamayan öğrencilerimizin bu mağduriyetlerini gidermek amacıyla böyle bir kampanya başlattık. Vatandaşlarımızın 0545 372 0372 numaralı Devrek WatsApp hattımıza başvurarak bu kampanyaya destek vermelerini istiyoruz.
Vatandaşlarımızın ellerinde bulunan ihtiyaç fazlası, sıfır, az kullanılmış bilgisayarlarını tutanakla alacağız ve belediyemizin bilişim biriminde tamir ettirip ‘sıfır’ hale getirdikten sonra en öncelikli kimin ihtiyacı varsa ona vereceğiz. Bu nakdi bağışlar da olabilir. Çocuklarımızın eğitimlerini bizim için çok önemlidir. Saygıdeğer halkımızı kampanyamıza destek vermeye çağırıyorum. Unutmayalım ki çocuklarımız geleceğimiz, güvencemizdir”
Belediyeleri pek çok yönüyle eleştirebiliriz ama böylesi bir sosyal belediyecilik anlayışı ancak alkışlanır.
Bozkurt ve arkadaşlarının ‘halk manavı’ uygulamasından sonra bu girişimi ancak alkışlanır.

67’LİLER PLATFORMU!
67’liler Platformu koordinatörü Cenk Kaplancan ile güzel bir yayın yaptık. Daha önce de bu hareketten ayrılan veya ayrılmak zorunda kalan Dr. Tunç Çelebi ile yapmıştık.
Bana bu süreç ve konuda fikrimi soran çok oluyor.
Diyorum ki;
Bir
Platform dediğiniz şey çok sayıda derneğin bir araya gelmesi ile olabilecek bir şeydir.
İki
Yayında da Sayın Kaplancan’a söyledim.
Facebook veya Whatsapp grubuna 3-5 bin kişi eklemekle platform olunmaz.
Üç
Bir şey yapılmak isteniyorsa öncelikle dernekleşmek veya kurumsallaşmak lazım
Dört
Zonguldak için yıllardır mücadele verenleri kısmen de olsa yok sayarak kendilerinin kurtarıcı gibi ilan edilmesinin istenmesi yanlış.
Beş
Sosyal olgular ve bu olgulara sahip çıkmadan, paylaşmadan, bölüşmeden, dokunmadan, net olmadan, adını tam koymadan bu işler olmaz.
Özetle şu ki; heyecanlarını anlıyor, çabalarına teşekkür ediyoruz ve şimdilik bir sosyal fikir grubu kıvamındaki bu çıkışların merkezindeki isimlerden Cenk Kaplancan’ın siyaset niyeti olabilir.
Sorun değil, siyaset de yapabilir ama önce çocuğun adını koymak lazım!
Sosyal medya etkisinin içini tam anlamıyla doldurmak lazım!
ZONSİAD’ı da başka bir gün ele alalım.

SUÇ DUYURUSU
Z HABER’in sosyal medya sayfalarına ve kişisel hesaplarımıza yönelik organize saldırılar olduğu konusunda daha önce kısa bilgiler vermiştim. Kasıtlı şikâyetler konusunda bazı isimler ve bulgular var. Avukatımız ile görüşme halindeyiz. İnceleme devam ediyor. Bu kasıtlı ve sürekli saldırıları yapanların IP adreslerinin tespiti için suç duyurusunda bulunacağız.

Z HABER’DEN
Yayınlarımızda hep derim.
Haberlerimiz ve yayınlarımızda dikkat ettiğimiz en önemli unsur tek taraflı olmamasına dikkat etmek.
Bu bizim ana çizgimiz.
Kişi hak ve hürriyetlerine saygı çerçevesinde herkesin burada söz hakkı olacak.
Mesele doğruların en doğru şekilde anlaşılmasına ve güzel işler yapmak isteyenlerin çabalarına samimi katkılar sunmak.
Bu niyet ve çabamıza destek olan, anlayışla karşılayan herkese teşekkür ediyorum.