1. Bu Formülle Aydınlanarak Yenilenin!

İlk maskemizin ana aktörleri muz ve gül suyu.  Muz bol miktarda c vitamini içerir. Cilt sağlığını korumasının yanı sıra kolajen üretiminin hızlanmasını sağlar. Genel sağlığımız için çok faydalı olan muz maskesi cildimiz için de adeta bir armağandır. C vitamininin yanı sıra A vitamini sayesinde de cildimizin nem oranında artış sağlar. Hasar görmüş cildimizi onarır. Kurumuş matlaşmış ciltlere karşı da bir numaralı şifa kaynağıdır.

Muhteşem kokusu sayesinde çokça tercih edilen gül suyu yüze faydaları sayesinde cilt ürünü olarak da son zamanlarda oldukça fazla kullanılmaktadır. Gül suyu tüm cilt tipleri için nemlendirme, renk düzenleme, cilt yatıştırma işlevlerini yerine getirir. Muhteşem maske 2 süper kahramanı ile cildinize kusursuz bir aydınlık verecektir.

  • Aydınlık veren yüz maskesi yapımı şöyledir: Bir olgun muzu çatal ile ezin, gül suyu ile karıştırıp lapa haline getirin.
  • Bu tarifi gözaltı dışında yüzünüzün her yerine uygulayabilirsiniz. 30 dakika kadar yüzünüzde kalan maskeyi durulamak için soğuk su kullanmalısınız.

  1. Yüz Güzelliğinizin Mayası Olacak Maske

Cilt sağlığımız için bizlere bahşedilmiş büyük armağanlardan biri de şüphesiz mayadır. Yemekler için çok kullandığımız Maya'nın cilt sağlığı için oldukça faydalı bir malzemeye dönüşeceğini biliyor muydunuz? Peki, maya yüzde ne işe yarar? Maya cildi temizler, besler, varsa sivilce sorunlarını giderir ve cilt kuruluğuna karşı kullanılabilir.

  • Maya yüz maskesi için 2 yemek çorba kaşığı kadar sütü ve iyi bir şekilde ezilmiş mayayı karıştırıp boyun bölgesinden başlayıp yüze doğru sürmelisiniz.
  • İki kat şeklinde aşağıdan yukarı yönde uygulanması gereken bu maskeyi 10 dakika arayla zamanlamalısınız.
  • Maskeyi uyguladıktan 20 dakika sonra önce ılık su ile yıkamalı, sonrasında soğuk su ile bir kez daha durulamalısınız.
  • Bir maya yüz maskesi ev yapımı tarifi bu şekilde hazırlanıp kullanılır.
     
  1. Ölü Deriden Zeytinyağı Maskesi İle Kurtulun

Mutfaklarımızda pişen yemeklerin lezzet kaynağı olan zeytinyağı cilde faydaları açısından da önemli bir sağlık kaynağıdır. Özellikleri saymakla bitmeyen zeytinyağı güneşin zararlı ışınlarından cildimizi koruyabilmektedir. Peeling etkisi olan zeytinyağı, cildimizden ölü deriyi arındıracaktır. Siyah nokta ve sivilce benzeri cilt problemlerinden muzdarip iseniz vereceğimiz formül ile minimuma indirmeniz mümkün olacaktır. Zeytinyağı faydaları yüzünüzde görülmeye değer!

  • Tarifimizde yer alan limon ise içerdiği bol sitrik asit sayesinde cilt rahatsızlıklarını başarıyla onarabilmektedir.
  • Dikkat edilmesi gereken konu maskenin göz altı hariç yüzünüze uygulanabilir olduğudur. Maske uygulandıktan 15 dakika sonra soğuk su ile yıkanmalıdır.
  • Bir ölçü zeytinyağı ve bir ölçü limonu karışım haline getirin. Karışımı içine koyduğunuz kabı su buharında bir süre ısıtın. Ve sürülmeye hazır!

  1. Yüzünüzde Çiçek Açtıracak Maske!

İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde yaşlanma karşıtı olduğu kanıtlanan bal bu maskenin iki önemli unsurundan biridir. Maskemizin diğer malzemesi olan yoğurt protein bakımından zengindir. Laktik asit içermesi ile de cilt besleyici özelliğe sahiptir. Yoğurt yüze faydaları bakımından ciltteki kaşıntıları ve kızarıklıkları içerdiği antioksidan sayesi ile giderir. Bu maskede yoğurt siyah nokta ve sivilce gibi problemlerinizin çözümünde etkili rol oynar.

  • 3 yemek kaşığı kadar yoğurdu ve bir yemek kaşığı çiçek balını küçük bir kapta karıştırın. Yine diğer maskelerde olduğu gibi göz altlarına değdirmeyin.
  • Yoğurt yüz maskesi yüzünüzün kalan bölgesine kalınca bir tabaka şeklinde uygulanmalıdır.
  • 15 dakika geçtikten sonra ılık su ile doğrulayabilirsiniz.
  • Yoğurt yüze faydalı mı gibi soruların cevabını artık bu maske sayesinde verebiliriz.
  • Ayrıca kullanacağınız balın ve yoğurdun kalitesi maskenizi yüzünüzdeki problemlere karşı sağlayacağı etkiye artıracaktır.

  1. Bu Maske İnce Çizgi Düşmanı!

Öncelikle yüz çizgileri için maske malzemelerinin faydalarına kısaca değinelim.

  • Maske içerdiği gliserin sayesinde iyi bir nemlendirici olacaktır.
  • Cilt esnekliğini sağlam bir şekilde onarıp mucizevi bir rahatlık sağlayacaktır. Bu da yüz çizgileri nasıl giderilir sorusunun önemli cevaplarındandır.
  • E vitamini ise en temel hücre hasarı gidericidir. Hücre hasarlarını gidererek cilt yaşlanmasına karşı önemli bir mekanizma sağlar.
  • Aynı zamanda e vitamini egzama ve Sedef gibi hastalıkların can sıkıcı etkilerini en aza indirgenir.

10 Adımdan Oluşan Kore Cilt Bakımı Nedir? Kore Makyajı Nasıl Uygulanır? 10 Adımdan Oluşan Kore Cilt Bakımı Nedir? Kore Makyajı Nasıl Uygulanır?

Maskem izin tarifine geçersek: Küçük bir kasede 1 ampul e vitamini ve yaklaşık 1 çay kaşığı ölçüsünde bitkisel gliserini iyice karıştırın. Göz altı dışında yüzünüzün her yerine bir fırçayla uyguladığınız maske minimum 30 dakika cilt yüzeyinde kalmalıdır. Bu süreden sonra ılık su ile durulayıp temizleyebilirsiniz. Geriye çizgilerinizin silinişini takip etmek kalıyor.