Güzellik anlayışının sıklıkla değiştiği dünyada güzellik uygulamaları da değişiklik gösteriyor. Kadınların büyük rağbet gösterdiği makyaj uygulaması kalıcı hale getirilebiliyor. Kalıcı makyaj uygulaması birçok konuda kolaylık sağlıyor. Zaman sorunu yaşayanlar veya yüzünde belli sağlık problemleri olanların tercih edebileceği bu uygulama uzun süre kalıcılığını koruyor. Güzellik konusunda başvurulabilecek kolay ve sürekliliğini koruyan bu uygulama artık birçok kadının tercihi haline gelmiş durumda. Kalıcı makyaj ile hayatlarına çok sayıda kolaylık getiren kadınlar güzelliklerinden de ödün vermemişler oluyorlar.

Kalıcı Makyaj Nedir?

Günümüzde nerdeyse her kadın, günlük hayatında ve özel günlerde kendilerini iyi hissetmek ve güzel görünmek için makyaj yapıyorlar. Çok eski tarihlerden beri insanlar vücutlarına ve yüzlerine o zamanın şartları çerçevesinde uygulamalar yapmışlar. İşte kalıcı makyaj nedir sorusunun cevabı da buradan bulunabilir.

Günümüz teknolojisinin geldiği noktayla güzellik anlayışının birleşimi sonucu kalıcı makyaj trendi ortaya çıkmıştır. Tercih edilen bölgeye yapılan uygulama, günlük makyajın yerini tuttuğu gibi özel günlerde üzerine ekleme de yapmaya uygundur. Bu uygulama yüzün belli bölgelerini ortaya çıkardığı gibi bazı sağlık sorunları sebebiyle yüzde oluşan izlerin kapanmasına da yardımcı olabilir.

Kalıcı Makyaj Nasıl Yapılır?

Kalıcı makyajın tarihi aslında yeni bir uygulama olmasına rağmen eskilere dayanır. Yüzyıllardır yüz için geliştirilen çeşitli ürünler vardır. Dövme ile aynı temellere dayanan bu uygulama da yine güzellik algısı için geliştirilmiş bir üründür. Bu uygulama özel kalıcı makyaj boyası kullanılarak yapılır. Dövme ile benzer bir uygulamaya sahiptir. Fakat dövme daha derine yapılırken kalıcı makyaj derinin daha üst tabakasına yapılır. Boya kalıcı makyaj iğnesi ile derinin üst tabakasına uygulanır ve istenen görünüm elde edilmiş olur.

Hydrafacial Cilt Bakımı Nedir? Nasıl Yapılır? Faydaları Neler? Hydrafacial Cilt Bakımı Nedir? Nasıl Yapılır? Faydaları Neler?

Kalıcı Makyaj Nerelere Yapılır?

Kalıcı makyaj dudaklar, kaşlar ve eyeliner için kullanılabilir. Dudak çizgisini belirginleştirmek veya bir izi kapatmak için kullanılabilir. Kalıcı kaş makyajı için iki farklı metot kullanılır. Bir tanesi kalıcı makyaj cihazı ile deri altına işlenerek kaş görünümü sağlanır. Diğer metotta ise iğne uçlu bir kalem kullanılarak yapılır. Bu kalemle derinin altına kıl işlenmesi yerine çizikler atarak kıl görünümü sağlanır.

Kalıcı eyeliner uygulaması normal makyaj malzemesi ile yapıldığı şekilde uygulanır. Kalıcı makyajda renkler ilk başlarda çok koyu görünebilir. Uygulamanın üzerinden zaman geçtikçe renkler oturacağından belli bir süre beklenmesi gerekebilir.

Kalıcı Makyajı Kimler Yaptırır?

Estetik açıdan kendini güzel bulsa da birçok kişi sadece daha iyi hissetmek için bile makyaja başvurmaktadır. Fakat bunun dışında farklı sebeplerle kalıcı makyaja başvuranlar da mevcuttur. Bu işlemi yaptırmak için sıralanabilecek sebepler şunlardır.

  1. Sporcular gibi devamlı suyla teması olan veya gün içerisinde silip tekrar makyaj yapmak zorunda kalanlar
  2. Her gün makyaj yapmaya zaman ayırmak istemeyenler
  3. Belli şekil bozukluklarına veya pigment eksikliklerine sahip olanlar
  4. Kaşları ve kirpikleri sağlık sorunlarından dolayı dökülmüş veya seyrek olanlar
  5. Dudaklarının daha canlı ve belirgin olmasını isteyenler
  6. Her gün bakımlı ve güzel görünmek isteyenler

Kalıcı Makyaj Ne Kadar Dayanır?

Vücuda yapılan dövme işlemi derinin alt tabakalarına uygulandığından ömür boyu kalıcı olur. Kalıcı makyaj malzemeleri derinin üst tabakasına uygulanır ve kişinin vücut yapısı ve metabolizma hızına göre değişiklik gösterir. Ortalama 2-5 yıl arasında değişen bu süre içerisinde yenileme yapılması da gerekebilir. Zamanla renklerin solma ihtimali olduğundan belli aralıklarla tekrar edilmesi daha iyi bir görüntü elde edilmesini sağlayacaktır.

Kalıcı Makyaj ile İlgili Dikkat Edilecekler

Kalıcı makyaj yüze uygulanan bir işlem olduğundan sağlık için dikkat edilmesi gereken noktalar içerir. Daha sağlıklı ve verimli bir sonuç almak için bu noktalara özen gösterilmelidir. Kalıcı makyaj sonrası dikkat edilmesi gerekenler:

  1. Kalıcı makyaj işleminin ardından en az 10 gün güneş ışınlarından uzak kalınmalıdır.
  2. Uygulamanın sonrasında yüz, sıcak buharla temas etmemeli.
  3. Yine 10 gün boyunca yüzme gibi aktivitelerden uzak durulmalı.
  4. İşlem yapılmış bölge belli bir süre herhangi bir kozmetik ürünü ile temas ettirilmemeli.
  5. Havlu, kese gibi ürünlerden uzak durulmalı ve yüze sert uygulamalardan kaçınılmalıdır.
  6. Bölge, düzenli olarak nemlendirilmeli ve bir süre sudan uzak tutulmalıdır.

Kalıcı Makyaj Acıtır Mı?

Kalıcı makyaj yapım süresi yaklaşık bir saattir. Bu süre içerisinde bütün işlemler tamamlanır ve makyaj hazır hale gelir. Dövme ile benzerlik göstermesine karşın daha üst tabakaya yapıldığından acı da daha azdır. Zaten uygulamanın yapılacağı bölgeye uygulama öncesi lokal anestezi yapılacağından bu süre içerisinde herhangi bir acı hissedilmeyecektir. Gün içerisinde herhangi bir aksilik ve kesinti yaşanmadan işlem sonrası hayata kalındığı yerden devam edilir. Kalıcı makyaj yaptıranlar tarafından hissedilen tek belirti batma hissi olarak tanımlanmıştır ve rahatsız edici değildir.

Editör: TE Bilişim