Son Zamanların Popülaritesi Giderek Artan Güzellik Trendi: Evde Kalıcı Oje Nasıl Sürülür?

Konu güzellik olunca kullanılabilecek malzemelerin bir sınırı yoktur. Tıpkı yüze olduğu gibi ellere de gereken özen gösterilip güzel görünmesi sağlanır. Oje de ellerimizin makyajıdır. Birçok insanın sıklıkla tercih ettiği ojenin yüzde olduğu gibi kalıcı olanı vardır. Pratiklik ve zaman kazanmak için etkili bir yöntem olan kalıcı oje çok sayıda insanın tercih ettiği bir uygulamadır.

Kalıcı Oje Nedir?

Ellerimizin güzel görünmesini istediğimiz zamanlarda oje süreriz. Her gün farklı renk oje sürenlerle birlikte çoğunlukla aynı renkleri tercih edenler de vardır. Çalışanlar veya sadece en sevdiği rengi kullananlar genelde devamlı ojenin rengini değiştirmezler. Kalıcı oje bu durumda kullanılması en kolay yöntemdir. Genellikle aynı renkleri kullanan kişilerin kalıcı oje işlemi yaptırması zamandan tasarruf etmelerini sağlayacaktır. Sürülen oje ilk başlarda güzel görünse de günlük işlerimiz arasında bozulabilir. Soyulmalar meydana gelen oje bir süre sonra güzel görünmeyecektir. Bu durum için kalıcı oje en iyi çözümdür.

Kalıcı Oje Nasıl Sürülür?

Kalıcı oje nasıl yapılır sorusunun cevabı aşamalar halindedir. Her bir aşamada dikkat ve özen gerekir. Kalıcı oje aşamaları şu şekildedir:

  • İlk olarak iyi bir şekilde manikür yapılmalıdır. Ojenin ete temas etmemesi gerektiğinden bu temizlik önemlidir.
  • Ojenin tutabilmesi ve uzun süre kalabilmesi için tırnak ve el yağdan arındırılıp temizlenmeli.
  • Güzelce temizlenen ve yağdan arınan tırnağa uygulanacak bir kat kalıcı oje bazı ile ojenin temeli atılır. Bu baz ojenin tutmasını ve kalıcılığının artmasını sağlar.
  • Kalıcı oje makinesi ile ilk kattan itibaren oje sürülmeye başlanır. Her bir kat oje sürüldükçe UV ışını altına tutulur ve yaklaşık 60 saniye bu ışıkta bekletilir.
  • Ojenin katları sürüldükten ve ışına tutulduktan sonra en son olarak bir kat tırnak cilası sürülür. Ojeler kullanıma hazır gelir.

Kalıcı oje evde nasıl sürülür sorusu içinse kalıcı oje seti satan yerlerden bu setleri temin etmek mümkün. Bu setlerle gerekli işlemler yapıldığında herkes evde rahatlıkla kendi ojesini sürebilir hale gelecektir. Dikkat edilmesi gereken noktala uyulduğu taktirde rahatlıkla ojenizi kendiniz sürebilirsiniz.

Kalıcı Oje Çeşitleri

Kalıcı oje renkleri içinde tercih edilebilecek birçok seçenek vardır. Sadece renkler değil desenler de tercihler arasındadır. Sık sık kullanılan bir rengin tercih edilmesi memnun kalınması açısından önemlidir fakat yeni bir trend haline gelen desen veya renk de yine seçilebilir. Tamamen kişinin kendi zevkine kalmış bir durumdur. Kalıcı ojeyi uygulayacak kişiler en doğru ve güzel seçenekleri sunacaktır. Kalıcı oje modelleri ve renkleri arasından istenilen herhangi biri seçilebilir.

Kalıcı Oje Ne Kadar Dayanır?

Kalıcı ojenin dayanma süresi kişinin kullanımına ve dikkatine bağlıdır. Devamlı tırnaklarla oynanması çabuk bozulmasına yol açar. Sıcak suyla çok temas veya tırnaklara alınacak herhangi bir darbe yine dayanıklılığını azaltacaktır. Kalıcı ojeyi uygulayan uzmanların bu uygulamayı yaparken dikkat etmesi gereken noktalara uyması halinde oje kişinin kullanımına bağlı olarak daha fazla dayanacaktır. Tırnakların kesinlikle törpülenmemesi ve ojenin hava almasının önüne geçilmesi gerekmektedir. En ufak bir açılmada alınacak havayla oje bozulacaktır. Eğer gereken özen gösterilirse oje 10-15 gün bozulmadan kalacaktır.

Kalıcı Oje Nasıl Çıkar?

Kalıcı oje uzun süre dayandığı için bir süre sıkılabilir veya değiştirmek istenebilir. Bu durumda ojenin yaptırıldığı yerde çıkartma işlemi de kolayca yaptırılabilir. Özel solüsyonlarla sarılan tırnaklar bir süre bekletilir ve kalan ufak parçalar da kazıyarak çıkartılır. Eğer ojeyi evde kendiniz yaptıysanız yine kendiniz çıkarabilirsiniz.

Kolayca ulaşabileceğiniz kalıcı oje çıkartma solüsyonlarıyla ıslatılan bir pamuk tırnağın üzerine koyulur ve hava almayacak şekilde bant veya folyo ile iyice sarılır. Bir süre bekledikten sonra kazıyarak çıkarmaya hazır hale gelir. Çıkarttıktan sonra yeni ojenizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Fakat yine de çok sık ve az aralıklar ile bu uygulamanın yaptırılması pek tavsiye edilmez.

Kalıcı Oje Zararlı mıdır?

Kalıcı oje aleti ve diğer malzemeler tamamen tırnaklara zararı olmayan içeriklerden üretilir. Kullanılan oje ve çıkartmada kullanılan solüsyonlar tırnağa bir zarar vermez. Uygulanan kalıcı oje tırnağın havayla temasını kesmeyeceğinden herhangi bir sararma yapmaz. Yine de ojenin yaptırıldığı yere ve ojeyi çıkarırken uygulanan aşamalara dikkat etmek de fayda vardır. Tırnağın herhangi bir zarar görmemesi ve korunması için bu işlemi belli aralıklarla iyi bir uzmana yaptırmak daha iyi olacaktır.

Editör: TE Bilişim