İnsanların görünümüne verdiği özen varoluşundan beri vardır. İlk izlenim genelde bütün ilişkiyi belirleyeceğinden iyi bir intiba bırakmak için yüze çok önem verilir. Yüzyıllardır, özellikle yüz bakımı konusunda, birçok yöntem kullanılmıştır. Bunlardan günümüzde de hala yaygın olanı kil maskesidir. Cilde çok iyi gelen kil maskesi en çok yüz bakımında kullanılsa da vücutta da kullanılabilir. Kil maskesi kullananlar yüksek oranda memnun kaldığından bu yöntem hiç eskimemiştir.

Kil Maskesi Ne İşe Yarar?

Yüz bakımı konusunda en çok tercih edilen kil maskesinin birçok olumlu etkisi vardır. Kilin yağı emme ve nem dengesini sağlama özelliklerine sahiptir. Kil maskesi sadece yüze değil vücuda da uygulanabilir. Kil maskesi yararları:

10 Adımdan Oluşan Kore Cilt Bakımı Nedir? Kore Makyajı Nasıl Uygulanır? 10 Adımdan Oluşan Kore Cilt Bakımı Nedir? Kore Makyajı Nasıl Uygulanır?
  • Ciltte kırışmaları da engelleyeceğinden vücudun uygun bölümlerine uygulandığında genç bir görünüm elde edilmesini sağlar.
  • Kirden arındırarak derinin nefes almasına ve tazelenmesine yardımcı olur.
  • Kil maskesi kullananlar çoğunlukla bu sebeplerden yağlı veya karma ciltlere sahip olsalar da kuru ciltlere de etkisi vardır.
  • Kuru ciltleri nemlendirip egzama gibi sağlık sorunlarını engelleyen kil maskesi çeşitleri de bulunmaktadır.

Kil Maskesinin Faydaları

Doğanın içindeki birçok ürün vücudumuza fayda sağlar. Doğru ve yeterli kullanımla cildimize ve vücudumuza iyi bir bakım sağlayabiliriz. Kil de doğal bir malzeme olduğundan cilt bakımı konusunda oldukça faydalıdır. Kil maskesi faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  1. Ciltte oluşan lekeleri gidererek doğal ve pürüzsüz bir görünüm sağlar.
  2. Cildi besler ve canlılık katarak taze bir görünüm sunar.
  3. Sivilce oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
  4. Yağlı ciltler için kil maskesi en iyi çözümdür. Siyah nokta oluşumunu da engeller.
  5. Kan dolaşımını hızlandırarak canlandırır ve cildi sıkılaştırır.

Kil Maskesi Evde Nasıl Yapılır?

Kil maskesi evde yapıldığında hem daha uygun hem de daha sağlıklı olacaktır. Hazır kozmetik ürünler yerine saf kil ile yapılan maskelerin tercih edilmesi daha faydalıdır. Saf kil maskesi içerisine başka ürün girmeyeceğinden cilde daha olumlu etki eder. İçerisindeki doğal minerallerle doğal bir görünüm kazandırır. Kil maskesi yapımı için saf kil ile suyu karıştırmak yeterli olacaktır.

Karıştırıp, gereken kıvam elde edilince maske kullanıma hazır olur. Nazikçe yüze uygulanan maske kuruyana kadar beklendikten sonra ılık suyla yıkanarak temizlenir. Ancak maskenin fazla kurumamasına dikkat edilmelidir. Bu işlemin haftada bir tekrar edilmesi istenen sonuçların görünmesini sağlayacaktır.

Maske İçin Hangi Kil Kullanılır?

Kil maskesi için kullanılan farklı kil maskesi çeşitleri vardır. Yeşil, pembe, mavi, sarı, beyaz ve kırmızı renklerde killer bulunur. Her cilt tipi ve sorunu için farklı renkteki kil kullanılabilir.

Kırmızı kil maskesi: Kuru ciltler için daha iyi olan bu kil çeşidi, özellikle kuruluktan kaynaklanan problemleri ortadan kaldırmak için daha faydalı olabilir.

Beyaz kil maskesi: Sivilce oluşumunu engellemek için çok etkili olabilecek bu maske türü cildi temizlemek için idealdir.

Yeşil kil maskesi: Yağlı ciltleri temizleyerek nem dengesini sağlayan bu maske siyah nokta oluşumunu da engeller.

Sarı kil maskesi: Tıkanan gözeneklerin temizlenmesinde ve cildin nefes almasında oldukça etkili bir maske türüdür. Yüzde biriken tüm kirleri hızlıca temizler.

Pembe kil maskesi: Yüzde oluşan kızarıklar için etkili olabilecek bu maske hassas cilde esneklik kazandırır. Hassas ciltlerin onarımı için idealdir.

Mavi kil maskesi: Ciltte oluşan güneş ve yara izlerinin giderilmesi için en uygun kil maskesi türlerindendir. Doğru ve düzenli kullanıldığında cilt tonunda açılmalar da sağlayabilir.

Kil Maskesi Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kil maskesi yapımında ve kullanımında dikkat edilecek belli noktalar vardır. Yağlı ve karma ciltler için kil maskeleri cildi kurutacağından uygulama sonrası nemlendirici kullanmak önem taşır.

  • Maskeyi yüze uyguladıktan sonra çok uzun süre bekletmemek gerekir.
  • 10-15 dakika kuruması ve yıkamaya hazır hale gelmesi için yeterli bir süredir.
  • Kil maskesi kullanımı çok sık aralıklarla tekrar edilirse cilde zarar verebilir.
  • Haftada bir veya cilt tipine göre on günde bir kullanmak daha faydalı olacaktır.
  • Maskeyi temizlerken kullanılan suyun ne çok sıcak ne de çok soğuk olması gerekir. Suyun ılık olmasına dikkat edilmelidir.

Kil maskesinin yapımı sırasında da dikkat edilmesi gereken yerler vardır. Su ile kil karıştırılırken sabırlı olunmalı ve su yavaşça eklenmelidir. Çok hızlı karıştırılan su maskenin kıvamının tutmasını engelleyebilir. Uygulama sırasında tahta bir kaşık kullanmak da daha iyi olacaktır.

Editör: TE Bilişim