Tıkanmış gözenekler siyah nokta, sivilce gibi cilt sorunlarına yol açar bu sebeple gözeneklerin tıkanmaması ve cildin sağlıklı görünebilmesi için cilt bakımına önem verilmelidir.

Aslında gözenek her cilt tipinde var olan bir durumdur. Fakat bazı ciltlerde yanlış ürün kullanımı, yanlış bakım rutini, yaş, çevresel faktörlere bağlı olarak gözenekler genişler. Bu durumda cildin kötü görünmesine sebep olur. Bundan dolayı doğru ürün kullanmak ve doğru cilt bakımı yaparak gözenekler kontrol altına alınabilir ve genişlemesi önlenebilmektedir.

En İyi Gözenek Sıkılaştırıcı Tonik Önerileri

 Gözeneklerin genişlemesini önlemek ve sağlıklı bir şekilde görevlerini yerine getirmelerini sağlamak cildin sağlıklı görünmesini sağlayan en büyük faktörlerdendir. Günümüzde cilt temizliğini derinden yapan ve yüzde biriken yağı, kiri temizleyen tonikler üretilmiştir. Bu tonikler fazla yağı, kiri temizleyerek cildin nefes almasını sağlarken gözeneklerin genişlemesine de engel olmaktadır. Gözenekleri sıkılaştıran ve cilde iyi gelen tonik önerileri şöyledir;

La Roche-Posay Effaclar Tonik

Bu tonik, yağlı ve akneye eğilimli bir cilt tipine sahip olanların tercih etmesi gereken bir üründür. Ciltteki sebum dengesini düzenler ve bu da ciltte bulunan gözeneklerin daha fazla genişlemesini önler. Ciltteki gözenekleri iyice temizlediği ve nem dengesini sağladığı için gözenekler daha fazla büyümez ve sıkılaşır.

Garnier Saf & Temiz Tonik

 Garnier, saf ve temiz tonik cildin arınmasını sağlayarak gözeneklerin genişlemesini önlüyor aynı zamanda cildi matlaştırma özelliği sayesinde yağlı ve parlayan ciltlerin vazgeçilmez ürünü olmaktadır.

Lancome Tonic Pure Focus

 Lancome tonik diğer tonikler gibi ciltte biriken fazla yağı emerek cildin mat görünmesini sağlayan bir toniktir. Aynı zamanda içerisindeki beyaz kil bulunmaktadır. Bu da cildin ph dengesini sağlayarak gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olan bir ürün haline getirmektedir. Mat bir cilt görünümüne kavuşmak isteyen kişiler için kullanışlı gözenek sıkılaştırıcı bir toniktir.

SkinCeauticals Age + Blemish Tonik

Yağlı ve karma ciltlerin en çok tercih ettiği ve memnun kaldığı bir diğer ürün ise SkinCeauticals ’ın Age + Blemish tanığıdır.  İleri yaş gözenek genişlemesine neden olan faktörlerden biridir. Yaşlanma karşıtı özelliği de bulunan bu tonik, yaşa bağlı olarak gözenek genişlemesi sorunu yaşayanların kurtarıcısı haline gelmiştir.

İçerisindeki salisilik asit  sayesinde tıkalı gözenekleri açmakta ve ciltte biriken ölü derileri temizlemektedir. Bu tonik gündüz kullanılacaksa mutlaka güneş koruyucu ürün ile dışarı çıkılmalıdır. Ölü derileri temizlemesi sebebiyle cildin hassaslaşmasına neden olabileceğinden güneş lekelerine karşı güneş koruyucu ürün kullanmak gerekmektedir.

Gözenek Sıkılaştırıcı Tonikler Nasıl Kullanılır?

 Her zaman kullanılan cilt temizleme ürünü ile yüz güzelce yıkabilir ve kurulanır. Daha sonra tonik pamuk yardımıyla yüze sürülür. Pamukta kir kalmayana kadar sürmeye devam edilir. En sonda yüze güzel bir nemlendirici veya serum sürülerek cilt bakımı sonlandırılır.

Editör: TE Bilişim