Cilt temizliği gerek çevresel etkenler doğrultusunda, gerek cilt tipiniz ile ilgili meydana gelebilecek olan mikrop ve atıkların temizlenerek ciltten atılmasına verilen bir isimdir. Cilt temizliği gerçekleştirmek için tabi ki güzellik salonlarına gitme ve yüzlerce lira harcamanıza gerek yok. Evinizde de kolay bir şekilde gerçekleştireceğiniz birkaç işlem ile cilt temizliğini yapabilirsiniz. Bu hem daha ekonomik, hem de daha sağlıklı bir tercih olacaktır.
Cildiniz hiçbir zaman sandığınız kadar temiz değildir. Siz ne kadar ön yüzünde herhangi bir kir görmeseniz de gün içerisindeki tüm etkenler cilt yapısını etkilemekte ve zarar vermektedir. Bu içerisinde bulunduğunuz ortamdaki kirli havadan tutunda sigara kokusuna kadar gitmektedir. Kirler, her gün düzenli olarak temizlenmediğinde cilt rahatsızlıklarına  neden olur iken özellikle ciltte aknelerin, siyah noktaların ve çeşitli cilt lekelerinin meydana gelmesine neden olmaktadır. 
Cilt temizliği konusunda en önemli nokta ise şüphesiz ki yüz bölgesidir. Özellikle her gün düzenli olarak makyaj yapan bayanlar kullandıkları ürünlerin ciltlerine kalıcı zarar vermemesi için yüz temizliğini doğru bir şekilde gerçekleştirmelidir. Yüz temizliğine önem verilmediğinde özellikle kadınların korkulu rüyası olan siyah noktalar ile karşılaşabilirsiniz.


Yüz Nasıl Temizlenir?
Yüzünüzü temizler iken yıpratmamaya özen göstermelisiniz. Özellikle cilt temizliği sırasında içerisinde kimyasal madde bulundurmakta olan ürünler kullanmamanız gerekiyor. Zaten kirli olan yüz bölgesine bu ürünler zarar verecektir. Bu ürünleri kullanmak yerine daha doğal ve evde kendiniz kolayca hazırlayabileceğiniz maskeler kullanmalısınız. Maskeler her ne kadar doğal olsa da her gün düzenli olarak yaparsanız cildiniz yıpranacaktır. Bu yüzden birkaç gün ara ile bu maskeleri kullanmanızı önermekteyiz.

Evde Cilt Temizleme Nasıl Yapılır?
Yüz bölgesi haricinde cildinizin diğer bölgeleri için temizlik yapmak için doğal karışımlar kullanmalısınız. Özellikle cilt temizliğinde etkili ve oldukça doğal olan bir ürün olan badem yağı ile her gün düzenli olarak cildinize masaj yapmalısınız. Cildinizi her gün 10 dakika da olsa dinlendirmeli, doğal maskeler ile desteklemelisiniz.