2021 MAKYAJ TRENDİ

Sizler için 2021 makyaj modası hakkında bir takım bilgileri araştırdık.İsterseniz birlikte inceleyelim. Kırmızı ve bordo tonların hakim olduğu yeni moda makyajı saç ile birlikte değerlendirmek gerekiyor. Bu tonlara uygun saç modellerini seçerek güzelliğinize güzellik katabilirsiniz. Biraz örneklemek gerekirse dudaklarda koyu renklerin tercih edilmesi ile göz makyajları doğru orantılı olarak siyah bir ton seçimini gerektiriyor. Bunun yanı sıra Nude yani şeffaf renklerin kullanıldığı dudak renkleri için daha hafif tonlarda bir göz makyajı ile kısa saç kombinasyonu kullanılmasını öneriyoruz. Bu tarz makyajda hafif renk tonları yüz hatlarını daha belirginleştirdiğinden uzun saçların bu çıkışı gölgeleyecektir. Yüksek koyulukta dudak renkleri ile koyu bir göz makyajını tercih ediyorsanız arkadan bağlanmış veya topuz yapılmış bir saç ile birlikte uygulamanız gerekiyor.

Kendi Ten Renginize Uygun Hafif Makyaj Bu Yıl Moda

Kendi ten renginiz makyajı kolaylaştıran bir unsur. Makyaj nasıl yapılır sorusu  her zaman bayanların merak ettiği bir konu. Günümüzde internet üzerinde bu alanda yüzlerce video ve yazı bulmak çok kolay. Fakat iş bunu kendi yüzünüze uygulamaya geldiğinde işte usta eller o zaman devreye giriyor. Çünkü iyi bir makyaj yapmak uzmanlık gerektiriyor. Sonuçta el becerisi ve yetenekte önemli bir faktör. Söz gelimi nispeten kolay Nude ruj uyguladığınız dudaklarda bazı yardımcı etkenler kullanmanız gerekiyor. Dudaklarınıza Nude uygulamasının ardından şeffaflığın bitişini dudaklarınız üzerinde belirginleştirmek için teninizden bir ton daha koyu bir kalemle sınırlarını belirgin bir hale getirmek önemli bir ayrıntı. Ayrıca dudak zemininde Nude ruj uygulaması öncesinde ve sonrasında yapmanız gereken bir takım temizleme,nemlendirme ve kapatıcı uygulamalarını da unutmamak gerekiyor. Fakat bu tarz makyajda dudakların inceliği bir sorun teşkil edebiliyor. Eğer ille Nude tarzında bir makyajda ısrarlıysanız. Dudak sınırlarınızı kalem yardımıyla belirginleştirme ile ilgili bir ip ucu aktaralım bu tarz makyajda bir kalem ucu kalınlığında çizimi taşırmak suretiyle daha dolgun bir görünüm kazandırabilirsiniz. Fakat bunun abartılmaması gerekiyor.

Tiwiggy Kirpikler Revaçta

Bu arada makyajın başka bir önemli alanı olan kirpikleri unutmamak gerekiyor. Hafif makyajlarda vurgulu kirpiklere gereksinim duyulmuyor ancak hafifçe belirginleştirmekte fayda var. Bu nedenle Eyeliner kullanmak istiyorsanız öncelik bu Eyeliner’in başlangıcı olan kirpikleri düzenlemek işin püf noktası koyu tonlarda baskılanmış göz makyajında kirpiklerin dolgun gözükmesi çok önem arz etmeyebilir. Ancak hafif makyajlarda kirpiklerin ön planda olması gerekir. Bu durumda mutlaka hafif vurgulu Eyeliner eşliğinde kirpiklerinizin dolgunlaştırılmasında yarar var. Üstelik bu yıl Tiwiggy kirpiklerin moda olduğunu düşünürsek oldukça çarpıcı bir kirpik modelini hafif bir Eyeliner ve yarım koyu tonlarda bir dudak makyajı ile destekleyebilirsiniz. Makyajın hassas bir yapısı var ve uzmanlar tarafından yapılması en doğru olanı tabi günlük kullandığınız makyaj çeşitleri ile özel bir davette kullanacağınız makyaj aynı olamaz. Güzel ve sağlıklı günler diliyoruz.