Bugün biraz da güzel şeylerden bahsedelim mi şehir adına?
Hadi tüm politik körlük ve önyargılarımızı bırakıp ne olup bitiyor bakalım birkaç konuya.
*
Zonguldak’ın uzun zamandır gündeminde olan Üzülmez Kültür vadisi Projesi nihayet hız kazandı. 17 Milyon bütçeli projeyi gereksiz israf olarak görenler olsa da iyi değerlendirildiğinde kent için kalıcı ve önemli bir girdi kapısı olacak.
*
Son dönemdeki güzel şeylerden biri de şehrin dört tarafında başlayan çalışmalar.
Şehrin her köşesi şantiye olmuş durumda. 
Bir taraftan Karayolları, diğer yandan Zonguldak Belediyesi’nin eş zamanlı çalışmaları şehrin çehresinin değişimine büyük katkı sunacak.
*
Bazı projeler geçmişte yapılan yanlış ve hatalı projeleri düzeltme adına yapılsa da, bazı işler çok yavaş ilerliyor olsa da bu çalışmalar için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Yıllardır yapılmayan, yapılamayan, yapılmak istenmeyen işlerin yapılmasını keyifle izliyoruz.
*
Zonguldak sahil projesi de yine farklı yönleriyle tartışılan bir proje olsa da hızlı ilerliyor olması güzel. Bununla birlikte yine her ne kadar yeterli ödenek gönderilmemiş olsa da dere ıslah projelerinin başlaması, Zonguldak ile birlikte ilçelerde OSB ve tarımsal kalkınmaya amaçlayan projelerin hızlanması güzel gelişmeler. 
*
Ak Parti Milletvekillerini pek çok yönüyle eleştiriyor olsak da iktidarın gücünü kente yansıtma adına çaba gösteriyorlar. 
Bu çabalar yeterli mi? 
Değil. 
Yeterli olmamalı.
Çünkü yılların ihmallerini telafi etme adına daha fazla çalışmalarını bekleme hakkımız var.
Hizmet için koşturan herkese teşekkür ederiz.
İstersek daha fazlasını yapabilir yaptırabiliriz.

Vali Bey’e sorduk!
Üzülmez Kültür Vadisi Projesi’nin yerinde yapılan tanıtım programını izledim.
Vali Bey’e MAKZON ile ilgili tepkileri hatırlatarak fikrinin ne olduğunu sorma şansımız oldu. 
Vali Bey MAKZON’un kültür vadisi projesi ortasında kalan ve gündemde olan alanda yapılacağını söyledi.
Şahsen Bey Vali Beyin bu konuda kafasının karışık ve temkinli olduğunu düşünüyordum. 
Dünkü açıklamasıyla fikrini tam öğrenmiş olduk.
Bu süreç daha çok politikanın gölgesinde olgunlaştı.
Prof. Dr. Hakan Kutoğlu’nun, şehrin geleceği adına doğru kararın doğru verilmesi yönündeki yazısını herkesin okumasını isterim.
Ortak akıl hepimize lazım.
Acaba bugüne kadar şehir adına alınan tüm yanlış kararlarda olduğu gibi 20- 30 sene sonra; “Bu hatayı yapmamalıydık” der miyiz?
Çünkü MAKZON her yere yapılabilir ama böyle değerli alanı yok edersek bir daha asla geri getiremeyiz. 
Doğrusu nedir?

Turizm meselesi ve Polat ağabey!
Üzülmez Kültür Vadisi Projesi’nin yerinde yapılan tanıtım programını izlerken bu şehrin geçmiş siyasilerine, belediye başkanlarına ve diğer yöneticilerine bir kez daha ‘ah’ ettim. Bu şehrin yıllarını konuşarak çaldılar. Gezdiler, tozdular, yediler içtiler ama bu şehri bir turizm şehri olarak hazırlamak için kafa yormadılar. 
Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen’in teşekkür ederken son üç vali Ahmet Çınar, Erdoğan Bektaş ve Mustafa Tutulmaz’a atıfta bulunması hem güzel hem de düşündürücüydü.
18 senedir iktidarın başında olan Türkmen’in böylesi güzel çalışmaları çoktan yaptıran ağabey olarak çıkmasını isterdim o kürsüye.
Kaldı ki maden müzesi ve Filyos için verdiği mücadelede çoğu zaman yalnız kalan dönemin Valisi Yavuz Erkmen ile Erdal Ata’yı da unutmamak gerekir.

Okurlarımıza…
Z HABER olarak hepinizi ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Ekip arkadaşlarım ve sizler ile birlikte koca bir aile olma yolunda ilerliyoruz.
Burada kişisel egolarımızı tatmin etmeye çalışmadan, mütevazi bir anlayış ve samimiyet ile Zonguldak ve Zonguldaklı için çalışıyoruz. 
Bizim için ‘önce güven’ önemli.
Hızlı haber vermenin ötesinde kentin ortak aklının harmanlanmasına katkı sunuyoruz.
Emin olun ki bunları sizlerle hep birlikte yapıyoruz.
Bu iyi niyet, samimiyet ve çabaya desteklerinizi eksik etmezseniz kent için çok daha güzel şeyler yapabiliriz.
Sevdiklerinizle birlikte sağlıklı günler diliyoruz. 
Sağlık olsun gerisi hallolur.