14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle İstanbul’da yapılan etkinliklerde polis müdahalesi sırasında yere düşerek gündeme gelen 89 yaşındaki Op. Dr. geçmişi Zonguldak’a dayanıyor.
Türk Tabipleri Birliği (TTB) İstanbul Tabip Odası üyesi bir grup doktor, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakmak Taksim Meydanı'nda bir araya geldi. Çelenk töreninden sonra basın açıklaması yapacaklarını belirten doktorlar, demir bariyerlerle kapatılan anıt alanına girmek isterken polis tarafından durduruldu. Meydanda basın açıklaması yapılmasının yasak olduğunu gerekçe göstererek doktorları anıta sokmayan polis, sadece çelenk koymak isteyenlerin içeri girebileceğini söyledi. Bu sırada, içeri girmek isteyen doktorlar ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Arbede sırasında 89 yaşındaki Op. Dr. Erdinç Köksal yere düştü.

Erdinç Köksal - 1000Kitap
ZONGULDAK’TA 1O YIL ÇALIŞTI!
Op. Dr. Erdinç Köksal’ı uzun yıllar aradan sonra haber bültenlerinde bu şekilde gören Zonguldak’tan dostları ise üzüntülerini sosyal medya kanalıyla dile getirdi. Op. Dr. Erdinç Köksal’ın Zonguldak’ta yaklaşık 10 yıl görev yaptığını söyleyen eski dostları; “Çok kaliteli bir doktorumuzdu. Hem insancıl hem işinin ehli bir hekimimiz. Bu şekilde görmek bizleri üzdü. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dediler.

OP.DR. ERDİNÇ KÖKSAL KİMDİR?
Opr. Dr. Erdinç Köksal, 1933'te Ankara'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise tahsilini orada tamamladı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1958 yılında mezun oldu. Çeşitli yerlerde DDY Hekimliği, okul doktorluğu, köy doktorluğu ve tıbbi mümessillik yaptıktan sonra, 1965'te Adana Devlet Hastanesi'nde asistanlığa başlayıp, 1969 yılında Şişli Etfal Hastanesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum ihtisasını bitirdi. Zonguldak EKİ ve SSK Hastanelerinde 10 yıl çalıştıktan sonra istifa ederek ayrıldı. Halen İstanbul Pendik'te serbest olarak çalışan Opr. Dr. Erdinç Köksal evli ve iki çocuk sahibidir.

Editör: TE Bilişim