Zonguldak Karaman Belediyesi’nin Belediye Başkanı Servet Üstün, tarımsal kalkınma projeleri ile ün yapan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’na rakip çıktı.
Belediye Başkanı Servet Üstün’ün 150 dönüm ekilmeyen arazileri ekonomiye kazandırma hamlesine Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve Tarım Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı da destek verdi.

YAKLAŞIK 400 BİN LİRA GETİRİSİ VAR
Ekilmeyen ve bazıları vatandaşlara ait olan arazilere yapılan dikim için yaklaşık 100 bin liralık harcama yapıldı. Vatandaşlar da başkan Servet Üstün’ün bu projesine destek olarak arazilerin, ücretsiz tahsis ettiler. Sosyal belediyecilik anlayışı ile başlatılan proje kapsamında elde edilecek üründen yaklaşık 10 ton civarında yağ alınacak. Ekonomik getirisinin ise 400 bin liranın üzerinde olması bekleniyor. Başlangıç projesi olan ayçiçeği üretiminin gelecek sene artarak devam ettirilmesi bekleniyor. 

FARK YARATTI
Z HABER’in imkanı olan belediyelerin yerel kalkınma modellerine ağırlık vermesi yönündeki çağrılarını haklı çıkaran bu çalışmanın gelecek yıllarda artarak devam etmesi bekleniyor.
Bölgenin en küçük belediyelerinden biri olmasına rağmen ticari zekası ile önemli bir başlangıç yapan başkan Servet Üstün diğer belediye başkanlarına da örnek oldu. Üretimden elde edilecek ürünün bölge insanlarının ekonomisine yansıyacak şekilde yeni adımların atılması mümkün olacak.

ÜSTÜN’DEN TEŞEKKÜR
Belediye Başkanı Servet Üstün başlangıç olarak 150 dönüm ile yola çıktıklarını belirterek; “Bu projemizi destekleyen Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz, yakın desteği veren Zonguldak Belediye Başkanımız Sayın Ömer Selim Alan, tohum ve zirazi destek veren İl Tarım Hayvancılık Müdürümüz Sayın Cemalettin Çataklı ve arazilerini kullanmamıza izin veren vatandaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Editör: TE Bilişim