Eski Zonguldak Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanlığı ve İSBAK şirketi yöneticiliğine getirildi. Son Valiler Kararnamesinde Sakarya Vali Yardımcılığına atanmasının ardından emekli olan Cemalettin Özdemir MHP’den Marmaris Belediye Başkan Adayı oldu. Daha önce aslında DSP’den aday olmak istediğini ancak engellendiğini belirten Özdemir’in MHP adaylığı sonrası Ekrem İmamoğlu’nun başkan danışmanlığı görevine getirilmesi tepkilere neden oldu.

Ulushaber'de yer alan habere göre; İBB'nin CHP'li Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul eski vali yardımcısı MHP'li Cemalettin Özdemir'i belediye şirketi İSBAK'A yönetici olarak atadı, CHP karıştı. Ülkücü Özdemir, 2009 yerel seçimlerinde CHP'ye karşı, MHP'nin Marmaris belediye başkan adayı olarak seçimlere girmiş ve seçimi kaybetmişti. Üsküdar Belediyesi'ndeki 4 CHP'li meclis üyesinin istifası halen gündemdeki yerini korurken, CHP kulislerinde dillendirilen ve dananın kuyruğunu koparan tartışmaların nedeni olarak da İmamoğlu'nun bu ataması gösteriliyor ve “Bardağı taşıran son damla buydu” yorumu yapılıyor.

Her icraatı skandallarla dolu İBB Başkanı İmamoğlu, bir yandan ötekileştirdiği ve ötelediği vatandaşların tepkisiyle karşılaşırken öte yandan da CHP'lilerle arasına ördüğü duvar nedeniyle kıyasıya eleştiriliyor. İBB yönetiminde CHP'lilerin varlığına tahammül edemeyen İmamoğlu, “Bizde partizanlık olmayacak” algısıyla istediği kadroyu kurma fırsatını elde ediyor. İmamoğlu'nun bu algıyla kadrosuna dahil ettiği en son isim ise yakın bir zamana kadar İstanbul Vali Yardımcılığı görevini yapan, 2009 yerel seçimlerinde MHP'nin Marmaris Belediye Başkan adayı Cemalettin Özdemir oldu.

CHP'li İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in, İBB'de CHP'lilerin önemsenmediği, onun yerine ittifakın diğer parçası İYİ Parti mensuplarının baştacı yapıldığı yönündeki sitemi, Tekin'in sosyal medya hesabında gündeme getirdiği “Yıllarca, fedakar biçimde, her türlü baskıya göğüs gererek mücadele eden nice yol arkadaşımız bir kenara atılırken, CHP'ye yakıt ikmali için gelmiş bu insanları baş köşeye oturtanların da bir özeleştiri yapıp, hesap vermesi gerekir. Kimsenin CHP'ye zarar verme hakkı yok” şeklindeki ayrıntılı anlatımda yer bulmuştu.

Editör: TE Bilişim