Türkiye, kısa bir süre önce Karadeniz açıklarında 320 milyar metreküp doğal gaz keşfetti. Belirli kesimler tarafından "tarihi" olarak lanse edilen bu keşifle ilgili çalışmalar devam ederken, uzmanlardan bu konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Yapılan açıklamalara göre Zonguldak'tan 150 kilometre uzakta keşfedilen doğalgaz rezervi, ilk etapta 12 şehrimizin doğal gaz faturalarını düşürecek.
 

12 İL AÇIKLANDI
Enerji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Rahmi İncekara, Yenişafak'a yaptığı açıklamalarda Zonguldak'ın bu keşiften zaten fazlasıyla etkileneceğini söylüyor. Ancak yapılacak çalışmaların çevre illeri de etkileyebileceğini sözlerine ekleyen İncekara, Bartın, Düzce, Samsun, Bolu, Karabük, Sinop, Çorum, Ordu, Amasya, Tokat ve Kastamonu'nun da daha uygun fiyatlarla doğal gaz kullanabileceğini ifade ediyor.

 

320 MİLYAR METREKÜP DOĞAL GAZ
İncekara tarafından yapılan açıklamalara göre 320 milyar metreküplük doğal gaz keşfi, Türk Akımı hattı üzerinde eklemlendirilebilir. İşte bu da Karadeniz'de keşfedilen doğal gazın az önce bahsettiğimiz şehirlere ulaşmasına yol açabilir. Ancak şu an için 320 milyar metreküplük doğal gazın faturaya yansımasının ne olacağını bilmek, pek de mümkün değil.

 

SANAYİ İÇİN ÖNEMLİ
İncekara'ya göre bu şehirlerimizde doğal gazın daha ucuz olması, yatırımcıların da dikkatini çekecek. Doğal gaz ucuzluğunun özellikle de sanayi için çok önemli olduğunu söyleyen İncekara, bölge genelinde daha fazla fabrikanın kurulabileceğini, bunun da istihdamın artmasına pozitif katkı sağlayacağını ifade ediyor. Ancak şu ana dek böyle bir gelişme en azından kamuoyuna duyurulmadı.

Editör: TE Bilişim