Zonguldak'ta sabah saatlerinde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle birçok noktada elektrik kesintisi yaşandı. Elektrik arızası için Alo 186'yı arayan vatandaşlar, BAŞKENT'in elektrik arızasından haberi olmadığını fark edince arıza formuyla başvuruda bulundu.
Enerjisa Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. dün gazetelere mail atarak 10-11 Mart 2020 (Salı-Çarşamba) günlerinde elektrik arıza onarım bakım ve yatırım tesislerinin devreye alınması için yapılan ‘Planlı Bakım ve İyileştirme Çalışmaları Elektrik Kesintisi Programı’ kapsamında enerji verilemeyecek ilçe, belde, mahalle ve sokakların listesini açıkladı. Bugün ise şiddetli rüzgar nedeniyle planlanmayan mahallelerde de elektrik kesintisi yaşandı. Elektrik arızası için Alo 186'yı arayan vatandaşlara ise saat 10:30 itibariyle planlı elektrik kesintisi yaşanmayacağı açıklandı.
 Tepebaşı ve Bahçelievler Mahallesi'nde elektrik kesintisi olduğunu söyleyen vatandaşlara, müşteri temsilcisi 'Şu an bir arıza kaydı bulunmuyor. Sizin talebinizle bir arıza formu oluşturuyoruz. Planlı kesimde gözükmüyor." dedi. Yaklaşık 4 saattir kesik olan elektriklerle ilgili BAŞKENT'in haberi olmaması şaşkınlık yarattı. Vatandaşın başvurusu üzerine ekipler mahallelere yönlendirildi.