Batı Karadeniz bağlantı yolunun Düzce istikameti Çiçekpınar köyü mevkiinde meydana gelen heyelan ile ilgili Karayolları yetkililerin önceden uyarıldığı ortaya çıktı. Köy sakinlerinden İsmail Şahinkaya, yaklaşık bir yıl önce yolda heyelan meydana gelebileceğini Karayolları yetkililerine ilettiğini söyledi.

D- 655 Akçakoca Karayolu, Çiçekpınar mevkii Düzce istikametinde meydana gelen heyelan ile ilgili, karayolları ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar nedeniyle, D-655 Karayolu çit yönlü olarak trafiğe kapatılırken, Çiçekpınar Köyü sakinlerinden İsmail Şahinkaya, Karayolunda çökmenin meydana gelebileceğini ve kendi bahçesine de zarar vereceğini yaklaşık 1 yıl önce karayolları yetkililerine bildirdiğini söyledi.

Şahinkaya, arazisinde çatlakların ortaya çıktığını ve bu çatlağın heyelan meydana gelen yerin altından gelen karayollarının atık suyu nedeniyle zarar verdiğini yetkililere bildirdiğini kaydetti. Karayolunda ki dolgu malzemesinin su ile birlikte bahçesine geldiğini ve bahçesine zarar verdiği resimleri ile birlikte Karayolları 4. Bölge Müdürlüğüne giderek fotoğraflarla yetkililere bildirdiğini öne sürdü.

Şahinkaya, yaptığı açıklamada,” Yaklaşık 1 yıl öce bu karayolunun altından su ve doldu malzemeleri bahçeme gelmiştir. Bahçemde derin çukurlar oluşması ve bahçeme zarar verdiği için Bolu karayolu yetkililerine bizzat giderek resimli bir şekilde belgeleyerek sundum. Bir yetkili gelip yere baktı. Ve bana üstlerine bildirip geri döneceğini söylediler. Ancak ne gelen oldu ne giden oldu. Arama yapmama rağmen bir cevap alamadım” diye konuştu.

Şahinkaya, bu göçük olayından sonra bahçesinin kullanılmaz hale geldiğini, zararının büyük olduğunu ve bu konu ile ilgili yasal işlem başlatacağını söyledi.