Zonguldak Valiliği ve Türk Kızılay Zonguldak Şubesince başlatılan yardım kampanyasıyla toplanan 50 ton kömür, 850 koli gıda malzemesi ve 3 bin termal battaniye ile çeşitli giysiler taşıyan 4 TIR, düzenlenen törenle Valilik önünden deprem bölgesine gönderildi.

Valilik önünde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ayhan Kafalı, Belediye Başkan Vekili İbrahim Cansız, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mustafa Çufalı, Türk Kızılay Şube Başkanı Aydın Ergenç, Zonguldak Kömürspor Başkanı Süleyman Caner, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Törende konuşan Vali Yardımcısı Subaşı, Türk halkı olarak zor zamanları dayanışmayla atlatmayı bildiklerini anlatarak, "O milletin ecdadı olarak biz de bundan sonra da bu coğrafyada bize emanet edilen bu büyük devlete ve bu büyük milletin varlığına sahip çıkarak bütün zorlukların üstesinden gelmeyi başaracağız. Depremde canlarını, mallarını kaybeden insanlarımıza devletimiz anında, tek vücut olarak yardım etmiştir. Elbetteki felaketin büyüklüğü karşısında bu yardımların kesintisiz, sürdürülebilir şekilde devam etmesi gerekmektedir. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç de vatandaşlara teşekkür ederek, "Devletimizin var gücüyle sahada olduğu bu dönemde bir tuğla da biz bu hayır köprüsüne ekleyebildiysek ne mutlu bize. Elazığ'daki yardım faaliyetlerine katılmak üzere Genç Kızılay ekibimizin 15 gönüllüsü de tırlarımızın yanında Elazığ'a gidiyor." diye konuştu. Konuşmaların ardından TIR'lar dualar eşliğinde Elazığ'a doğru yola çıktı.