İnsanların özlerine dönmesi ve doğa ile olan bütünlüğünün yeniden keşfi çağrısıyla, 9’uncusu düzenlenecek olan Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri yarışmasına başvurular başlıyor.
Yarışmaya katılmak için kurumun https://www.dogadansanatasentasarla.com/ websitesi üzerinden mail adresiyle veya Linkdln hesabıyla kaydolmanız gerekiyor. Katılımcılar yarışmaya en fazla 3 kez başvuru yapma hakkına sahip. Katılımcıların başvuruların başlamasıyla da başvurularını profil sekmesi üzerinden güncellemeleri gerekmekte.
Yarışmada birinciye 12 bin TL, ikinciye 10 bin TL, üçüncüye 8 bin TL ve 3 kişiye de 2500 TL değerinde mansiyon ödülü verilecek.
Öze Dönüş sloganıyla düzenlenen yarışmanın websitesinde yarışmanın amacı şu şekilde ifade ediliyor:
“Kalabalık kentlerimizde yaşadığımız sıkışmış hayatlarımızda gündelik yaşam kaygılarıyla geçiyor ömrümüz ve gökyüzünü kaplayan o koca binaları aşıp da göremiyoruz gökyüzünü. Nereye gitmek istersek isteyelim sürekli gerisinde kalıyoruz zamanın. Dört duvar arasında yeşertmeye çalışıyoruz hayallerimizi ve umutlarımıza sanki bir engel gibi çıkıyor önümüzde beliren uzun merdivenler. Oysa durmalıyız, düşünmeliyiz ve değiştirmeliyiz her şeyi! Özümüze dönerek doğa ile olan bütünlüğümüzü yeniden keşfetmeli ve yepyeni yaşam alanları tasarlamalıyız.”

Editör: TE Bilişim