Son dönemde doktorlara yönelik artan şiddet olaylarında artış gözlenirken Konya Şehir Hastanesi’nde silahlı saldırı sonucu katledilen kalp doktoru Ekrem Karakaya’nın ölümünün ardından tartışmalar devam ediyor. Hekimlerin zorunlu tedaviler dışında iş bırakma eylemi politik bir tartışmaya dönerken eleştiri sınırları dışında tahrik dolu paylaşımlar da yaşandı.
Konya Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi Kayalar Camii’nde, Cuma hutbesinde, Konya Şehir Hastanesi’nde silahlı saldırı sonucu katledilen Doktor Ekrem Karakaya’nın ölümünün ardından doktorların tüm yurtta iş bırakmasına tepki göstererek, "Dün hastanelerin hiçbir tanesi görev yapamadı. Bu, doktorların daha fazla öldürülmesini getirir, tahriktir" diyen İmam Ahmet Gür hakkında araştırma ve soruşturma başlatıldı.

İŞTE O AÇIKLAMA
"08.07.2022 tarihinde medyaya yansıyan ve camide söylendiği anlaşılan doktorlara/sağlık hizmetine ilişkin ifadelerle ilgili olarak, görevli imam hakkında araştırma/soruşturma başlatılmıştır.
Bazı sosyal medya mecralarında, Konya ilimizde görev yapan bir imamın, cami mihrabından sağlık çalışanlarına yönelik yakışıksız sözler sarf ettiği iddia edilen görüntülerle ilgili olarak Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup bir müfettişimiz Konya ilimize gönderilmiştir" denildi.
ZONGULDAK’TA İKİ FARKLI TARTIŞMA
Doktorların seslerini duyurmak ve şiddetin önlenmesi için dikkat çekmek amacıyla yaptıkları eylemlerin ardından pek çok kişi sosyal medyadan hekimleri hedef alan paylaşım yaptı. Hastanelerin acil ve zorunlu tedavileri aksatmayacak şekilde yapılan eyleme rağmen hedef olan hekimler üzgün.
Diğer taraftan bu tartışmalar devam ederken Konya’da  İmam Ahmet Gür’ün saldırı ve tepkileri daha fazla tahrik edebilecek sözleri Türkiye’de yaşanan tartışmaları alevlendirdi. İmamın sözlerine Zonguldak’tan da tekiler çığ gibi geliyor. Sağlık sendikaları ile çok sayıda hekim ve sağlık çalışanı sosyal medya hesaplarından adeta isyan etti.