Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen düğünler sonrası artan vaka sayıları nedeni ile Devrek Kaymakamı Ümit Altay açıklama yapmış ve açıklamasında tedbirlere uyulmadığı takdirde yaptırımlara başlanacak şeklinde uyarılarda bulunmuştu.

Kurban Bayramı’nın yaklaşması sebebi ile yeniden bir açıklama yapan Kaymakam Ümit Altay Kurban Bayramı’nda alınacak tedbirler ve düğünler için getirilen yasakları da duyurdu.

Altay açıklamasında;

“Kıymetli Devrekliler, İçişleri Bakanlığımızca yayımlanan genelge gereği Zonguldak Valiliğimizce yapılan toplantıda alınan kararlar doğrultusunda köy ve mahalle düğünleri hakkında aşağıdaki şekilde kararlar alınmıştır:

1- Düğünlerde uyulması gereken mevcut pandemi tedbirlerine ek olarak köy ve mahalle içlerinde yapılacak düğünler eğer Gündüz Düğünü ise 13-17 saatleri arasında 4 saat olarak sınırlandırılmıştır.

2- Eğer akşam düğünü yapılacaksa düğün saatleri 19-23 olarak sınırlandırılmıştır.

3- Düğünler için belirtilen 4 saat haricinde ayrıca, kına, eğlence, yemek vs. etkinlikleri için farklı organizasyonlara izin verilmeyecek olup bahsi geçen bütün faaliyetler pandemi tedbirlerine uygun olarak bu 4 saat içerisinde yapılabilecektir.

4- Düğün sahiplerinin hem gündüz hem akşam düğünü yapması söz konusu olmayıp iki seçenekten yalnız birini seçerek düğünlerini yapacaklardır.

5- Düğün sahipleri önceden belirlenen zaman çerçevesinde idari makamlara düğünle ilgili bilgileri içeren izin dilekçelerini verecekler buna göre düğünün başlangıcından bitimine kadar mahallinde kolluk kuvveti bulunacaktır.

EK OLARAK KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ kapsamında;

1- Kurban kesimi için belirlenen yerler dışında kesinlikle toplu kurban kesimi yapılmayacaktır.

2- Kurban Bayramında evlerde toplanma, birlikte pişirip yeme, gidiş gelişler bu bayramda yapılmayacak, toplu bayramlaşma programları olmayacaktır.

Siz değerli hemşehrilerimizin alınan kararlara uygun hareket etmesi hem kendi sağlığınız hem de çevrenizdeki insanların hayatını riske atmamak için büyük önem taşımaktadır. Maalesef ilçe olarak vaka sayılarımız artmaya devam etmektedir. Lütfen çok dikkatli olalım.” dedi.