"Nefretle, olumsuzluklarla, moral bozucu işlerle fazla uğraşmamamız lazım. Enerjimizi kötü alanlarda kullanmamamız lazım, hepimiz ortak paydamız Zonguldak çerçevesinde, sevgi dilini kullanarak Zonguldak’ı daha ileri bir aşamaya nasıl getirebiliriz bu konuda kafa yormamız gerekir. Buna özellikle dikkat edelim. Nefret dilini lütfen kullanmayalım, birlik beraberlik içinde hareket edelim."
"Bir, Zonguldak paydasında birleşmemiz lazım. Farklı siyasi bakış açılarımız olabilir. Demokratik bir toplumda olmazsa olmaz. Fakat bu farklılık diğerlerini yıpratacak şekilde değil, doğruyu bulmak şeklinde kullanmamız lazım."

Zonguldak Valisi Vali Mustafa Tutulmaz, Kdz.Ereğli’ye gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında gazetecilerle de bir araya gelerek gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu.

ZİYARETLERDE BULUNDU
Polis evinde Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çelik, İlçe Jandarma Komutan vekili Cihangir Cihan ve daire müdürleri tarafından karşılandı. Buradan sonra Kaymakamlık binasına geçen Vali Mustafa Yorulmaz, burada Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ile görüştü. Vali Tutulmaz daha sonra Şehir Vefa Karakurdu’nun babası Sabri Karakurdu’yu ziyaret etti. Sonrasında ise Tatoğlu Kültür Merkezi’ne gelen Vali Tutulmaz, ilçedeki gazeteciler ile tanışma toplantısı gerçekleştirdi.

"ANLAYABİLMEK İÇİN TANIMAK LAZIM"
Hızlı bir süre içinde ilçeleri tanıma gayreti içinde olduğunu söyleyen Tutulmaz, "Bugün de Ereğli ilçemizdeyiz. Ereğli ilçemiz bugün itibarıyla yedi ilçemizden son uğradığımız ilçe konumunda. Öncelikle yönetim anlamında bir ilin neye ihtiyacının olup olmadığını anlayabilmek için tanımak lazım. Sadece tanımak yetmez, problemlerini de tanımak, bunlarla ilgili nasıl çözüm bulunabilir, kafa yormak lazım. Bunlar için zaman erken. Şu anda sorun şu, bunlara çözüm şudur desek bunlar ne gerçekçi olur, ne de zamanıdır. Biz şu anda tanıma sürecindeyiz" ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞ ODAKLI BİR YÖNETİM ANLAYIŞINI DA ÖN PLANDA TUTACAĞIZ”
Vali Yorulmaz, çalışma prensipleri ve görev anlayışı hakkında isi şu sözlerle konuştu: "Şunu açıkça ifade etmek isterim, kamu çarkının, en üstten en alta kadar iyi çalıştığı bir dönem olarak bu dönemi hatırlarız diye düşünüyorum. Çünkü benim yönetim anlayışım kamunun ciddi şekilde işinin başında olması ve çalışması yönündedir. Bu bundan öncekiler çalışmadı anlamına gelmesin. Ben önceki arkadaşların çalışmalarına, emeklerine, çabalarına halel de getirmek istemem. Ancak kamu anlayışım, başarının temelinde kamunun iyi çalışması gerektiğine dayanan bir yapım var. Bu yönüyle daha sık ilçelerimizi gezeceğiz, daha sık arazide olacağız ve bunun sonucunda da bölgemize de daha iyi bir kamu hizmeti anlayışı getireceğiz. Benim size bugün söyleyebileceğim bu. Ancak şunu da söyleyebilirim. Vatandaş odaklı bir yönetim anlayışını da ön planda tutacağız.” 

ZONGULDAK'IN KENDİNE HAS ÖZELLİKLERİ
Vali Tutulmaz, Zonguldak’ın kendine has özellikleri ve problemleri olduğunu da söyleyerek şunları kaydetti: "Kendine has artıları var, eksileri var. Bizimkisi, bunları bir ortamda değerlendirip artıları ön plana çıkarıp, eksileri geri plana atmaktır. Şu anda kesin şunu şöyle yapacağız demek durumunda değiliz, bekleyip görmek lazım.  Şu anda tanımaya çalışıyoruz, zaman ne gösterecek hep beraber göreceğiz ama göreve başladığım günde şunu ifade etmiştim. Bir, Zonguldak paydasında birleşmemiz lazım. Farklı siyasi bakış açılarımız olabilir. Demokratik bir toplumda olmazsa olmaz. Fakat bu farklılık diğerlerini yıpratacak şekilde değil, doğruyu bulmak şeklinde kullanmamız lazım. Bunun için Zonguldak paydasında buluşmamız lazım.

"NEFRETLE, OLUMSUZLUKLARLA, MORAL BOZUCU İŞLERLE UĞRAŞMAMAMIZ LAZIM"
İkincisi, sevgi dilini kullanmamız lazım. Nefretle, olumsuzluklarla, moral bozucu işlerle fazla uğraşmamamız lazım. Enerjimizi kötü alanlarda kullanmamamız lazım, hepimiz ortak paydamız Zonguldak çerçevesinde, sevgi dilini kullanarak Zonguldak’ı daha ileri bir aşamaya nasıl getirebiliriz bu konuda kafa yormamız gerekir. Buna özellikle dikkat edelim. Nefret dilini lütfen kullanmayalım, birlik beraberlik içinde hareket edelim. Farklı görüşlerimiz bizim birlikte hareket etmemizi engellemez ama ortak Zonguldak paydasında birleşildiğinde herhangi bir sıkıntı olmadan da yürünebilir. Şehirde ortak bir bakış açısı varsa, o şehir çok daha rahat kalkınabilir. Olumsuz düşüncelerin bulunduğu bir şehrin kalkınmasında sıkıntılar olabilir. Sevgi dilini kullanalım, rahatsız edici ifadelerden kaçınalım.”

"HERŞEYİ VALİLİKTEN BEKLER GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU"
Ereğli ve bölge turizmi hakkında da konuşan Tutulmaz, şöyle dedi: “Turizm pazarlama sanatının bir başka yönüdür. Biz iyi bir PR yaparsak her şey turizmin bir parçası olur. Bir de şöyle bir şey gördük. Her şeyi valilikten bekler gibi bir durum söz konusu. Böyle bir şey yok. Böyle olsaydı bütün şehirler şimdiye kadar en üst seviyelere çıkardı. Bu şehrin ortak dinamizmini birleştirmek lazım. Basını baştan olmak üzere,  STK’lar, meslek odaları, siyaset, idare, kamu yönetimi, hepsinin ortak paydada birleşmesi lazım. Sadece bir vali, sadece bir yerel yönetici, sadece Ankara siyasetinin şeyiyle bir yere gelinmez. Buna hepimiz destek vereceğiz. İyi olan, milletin yararına olan her şeye destek vereceğiz.  Yanlış yapanları da nereden geldiyse eleştirmeliyiz. Ama şuradan geldiyse hepsi doğrudur, şuradan geldiyse hepsi yanlıştır şeklinde bütüncül bir bakış açısıyla baktığımızda verim alamayız. Onun için hep birlikte Zonguldak paydasında birleşelim. Turizm potansiyeli de var, sanayi de var, sanayiden kaynaklı turizm potansiyeli de var. Yeter ki bunları hep beraber yerine getirmeye çalışalım. Ama bunu sadece valilik yapsın derseniz, valilerin süresi o kadar uzun değil. Bunların hepsine yetmez. Herkes bunun etrafında birleşecek. Önceki valilerimizin koyduğu projeler var, devam eden projeler var, bunları hep beraber kamusu, sivil toplumu destekleyip hep beraber yapmamız gerekir.”

Editör: TE Bilişim