Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te yaşanan ve 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasından sonra cezaevinde tutuklu bulunan Genel Müdür Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik, yardımcısı İsmail Adalı'nın tutuklu bulundukları süre göz önüne alınarak infaz savcılığı tarafından geçtiğimiz hafta serbest bırakılmıştı.
Maden faciasının yaşandığı madeni işleten Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan ise, Yargıtay 12. Dairesi'nin verdiği son kararla 'Bilinçli Taksirle Adam Öldürme' suçundan 13 Nisan 2021 tarihinde tekrar hakim karşısına çıkacak.
Soma maden faciası davasında yaşanan son gelişmelerle ilgili sendikalar ve faciada hayatını kaybeden madencilerin aileleri açıklamada bulunarak, tepkilerini dile getirdi.

 

"UTANÇ VERİCİ BİR TABLO YAŞIYORUZ. EŞİMİ TEKRAR ÖLDÜRDÜLER"
Soma maden faciasında eşi Mustafa Kaya'yı kaybeden Naciye Kaya, Soma davasında yaşanan son gelişmelerle ilgili 'Türkiye'nin utanç tablosu" yorumunu yaptı.
Yaklaşık 7 yıldır içindeki acının dinmediğini vurgulayan madenci eşi Naciye Kaya, "Yargıtay'ın verdiği ikinci karar, sorumlu olanların cezaevinden çıkması bizim için utanç verici bir durum. Utanç verici bir tablo yaşıyoruz. Bizim eşlerimizi tekrardan bir daha öldürdüler. Bu duruma çokta şaşırmadım. Adalete zaten güvenim yoktu, son yaşananlar ile tamamen bitti. Mahkemelerdeki o adalet yazısını kaldırsınlar artık. 13 Nisan'da görülecek olan mahkemeden de çok bir şey çıkacağını zannetmiyorum. Ölmek var dönmek yok. Sonuna kadar davayı takip edeceğim. Ancak bir şey çıkacak bir şey yok. Bunlar kamuoyunu oyalama taktiği. Ancak yanlış karar verenlere hakkımızı asla helal etmiyoruz. 7 yıldır içimdeki acı hiç dinmedi. Yaşadığımız bu acının hesabı bir gün sorulur" dedi.

Editör: TE Bilişim