Sendikal çevrenin sevilen ve saygı duyulan ismi DİSK'e bağlı Yeraltı Maden İş Sendikasının kurucu Genel Başkanı Çetin Uygur’un koronavirüs test sonucu pozitif çıktı. İstanbul Kartal Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Uygur için sosyal medya üzerinden çok sayıda  geçmiş olsun dileği mesajı paylaşıldı. Yazar Ahmet Öztürk de  Çetin Uygur ve Ekrem Murat Zaman ile birlikte çekilmiş fotoğrafını; “Mücadelemizin her daim delikanlısı... İnatçı kişiliği, mücadeleci ruhu, azmi ve kararlılığıyla bu virüsü de alt edecek... Hepimizin ağabeyi, kanaat önderi, bilgesi olarak kaldığı yerden devam edecek yarınlara doğru yürümeye...” notuyla paylaştı.

ÇETİN UYGUR KİMDİR?
1940 yılında bir öğretmen babanın çocuğu olarak Zonguldak Devrek’te doğan Çetin Uygur, ilk ve orta öğrenimini doğduğu ilde; yüksek öğrenimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi’nde tamamladı. Ülke sorunlarıyla ilgilenen aydın, devrimci ve mücadeleci kişiliği ile 68 kuşağının öğrenci liderleri arasında yer aldı. 68 kuşağının birçok devrimci öğrenci önderi gibi, o da, “eğitim sorununun ülke sorunlarından bağımsız düşünülemeyeceğini ve gençliğin halkın sorunlarından soyutlanamayacağına” inanıyordu. Sömürü düzenini, tarihin ilerici güçleri olan işçi ve emekçi sınıflarının değiştirebileceğine olan inancı, Uygur’a bir maden mühendisi olmasına karşın, bir maden işçisi gibi, işçi ve emekçi sınıfın yanında saf tutturdu. Uygur’un Türkiye’de anti-kapitalist siyasal bilincin gelişimine önemli katkıları oldu; bu katkıları günümüzde de sürmektedir.
Uygur, bir mühendis olmasına karşın, mühendislerin örgütlenmesi kadar emekçi, işçi örgütlenmelerinin içerisinde etkin roller aldı; toplumsal tarihimizde ses getiren ve iz bırakan birçok işçi ve köylü direnişinde ve hareketinde ön saflarda yer aldı ve almaya devam etmektedir.

Editör: TE Bilişim