AK Parti Zonguldak İl Genel Meclis üyesi Abdullah Karagüzel, Z HABER'e Kilimli sahil yolunda yapılan saldırının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaislamoğlu’nu etiketleyerek yaptığı paylaşımda, Kilimli sahil yolunu Kozlu’da yapılan sahil yoluna benzetti. Kozlu’da olduğu gibi Kilimli’de de bir süre ulaşımın üst yoldan sağlanabileceğini ancak bütün çalışmalar bitip tadilatlar tamamlanınca vatandaşın takdir edeceğini ifade eden bir açıklama yaptı.

İşte Karagüzel’in o açıklaması:

“Kilimliye kadar ulaşımı 5 dakikaya düşüren Teoman Duralı tünelleri ve sahil yolu ulaşıma açılıyor.inşallah devamı olan filyos’a kadar olan bölümde en Kısa zamanda tamamlanarak  şehrimiz insanının hizmetine açılır.

İsmi ,kavşak düzenlemesi üzerinde ve en son sahilden geçen bölümü ile ilgili yapılan tartışmalar tipik bir Zonguldak klasiğidir.Kozlu sahil yolunun yıllara sarih yaşadığı su baskınlarının bir tekrarıdır İnağzı sahilinde olan. Ondandır subaskınlarında Kozluya ulaşım Kısa süreli üst yoldan verilir.

Projenin tamamı incelendiğinde yolun sağlama alınması için çalışmanın devam ettiği görülecektir.

Dolayısıyla ilgililerin çevre yolu orjinli bu çalışmanın yine ilgililerinin müzakeresi sonucu bu projenin şehrin menfaatine bir kaç kez tadilat geçirdiğini göreceklerdir.(Bu müzakerelerin kısmi tanığı olarak hatırlatmak  istedim).Son hali en uygun olduğu zamanla şehrimiz insanı tarafından takdir edilecektir.”