Doktorlara maaş artışlarına ilişkin düzenleme Meclis'te siyasi partilerin ortak önergesi ile kabul edildi. Bu kapsamda, pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere, diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin lira zam uygulanacak.
Bu gelişmelerin ardından Memur-Sen’e bağlı Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara da sert bir açıklama ile düzenlemenin tam anlamıyla adaletsizlik olduğunu söyledi. 

Sık sık hükümete yakın sendika olmakla hedef olan Sağlık Sen’den gelen açıklama sosyal medya da farklı tartışmaları da beraberinde getirdi.
Mehmet Ali Kara açıklamasında şunları söyledi; 
“Uzman ve pratisyen hekimlere yapılacak olan 2500 ve 5000 TL'lik zammı yerinde buluyoruz, ancak yapılacak olan zamdan bütün sağlık çalışanları faydalanmalıdır.

BİR MİLYON SAĞLIK ÇALIŞANI VAR
Türkiye’de Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde yaklaşık 1 milyon sağlık çalışanı görev yapıyor. Bu 1 milyonun içinde hemşire de var, doktor da var, sağlık teknikeri de var, şoför de var, temizlik görevlisi de var. Yani bir “ordu”da olması gereken insan gücünün tamamı ülkemizin sağlık ordusunda fedakarca görev yapıyor. 

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA BİLMİYOR MU?
Bunu herkes biliyor da Sağlık Bakanı bilmiyor mu? Anlaşılan bilmiyor! Çünkü bugün yaptığı açıklamada ‘Sağlık çalışanlarına 2 bin 500 ile 5 bin lira arasında zam yapacağız’ ifadelerini kullandı. Ardından bu zammı alacak sağlık çalışanlarının kimlerden oluşacağını söyledi. 
Sayın Bakan’ın tam ifadesiyle zam alacak sağlık çalışanları şu kişiler; ‘Pratisyen hekimlerin ek göstergesi 13 binden 33 bine, uzman hekimler diş hekimleri dahil olmak üzere 17 binden 40 bine ek göstergeleri çıkmış olacak. Pratisyenlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin lira.’
BAKAN BEY KÖSTEK OLUYOR
Sayın Sağlık Bakanı! 
İyi güzel bu arkadaşlarımız alsın, hatta çok daha fazlasını hak ediyorlar, alsınlar. Peki ya geride kalan yüz binlerce sağlık çalışanı. Onların suçu, günahı ne? Bu ayrımcılıkla sağlık hizmetlerine köstek olduğunuzun farkında mısınız?
Hatadan dönmek de büyük erdemdir. Yol yakınken bu hatadan dönmelisiniz. Aksi taktirde bir milyon sağlık çalışanının Bakanı olmadığınızı ispatlamış olursunuz.”