Halk Otobüsleri İşletmecisi Akın Kavi, yazılı bir açıklama yaparak Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’a yanıt verdi.
Açıklamasında Selim Alan’ı süreci hırs ve egolarıyla yönetmekle suçlayan Kavi, şunları söyledi: Son birkaç gündür Zonguldak kamuoyunu meşgul eden Halk Otobüsleri ile Zonguldak Belediyesi arasında yaşanan gelişmeler üzerine şirketimiz adına bu açıklama zorunlu hale gelmiştir.Ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz ve pandemi nedeniyle zor günler geçiren şirketimiz son ana kadar Zonguldak Belediyesi ile diyalog kurmaya çalışmışsa da Sayın Belediye Başkanı Selim Alan sorunları göremezden gelerek kaçmayı tercih etmiştir.

Pandemiden önce günde ortalama 8 bin Zonguldaklıyı taşıyan halk otobüslerinin yolcu sayısı salgın sonrasında 2 bin 500 kişiye kadar gerilemiştir. Ülke nüfusuna oranla en çok emeklinin Zonguldak’ta yaşadığı göz önünde bulundurulacak olursa, engelliler, kamu görevlileri, 65 yaş üzeri, gaziler ve şehit yakınları, belediye personeli ile birlikte neredeyse yolcu sayımızın yüzde 75’i otobüslerimizden ücretsiz faydalanmaktadır.Zonguldak’ın coğrafi koşulları nedeniyle en büyük giderimiz olan akaryakıt ve yedek parça gideri sektörün ortalamasının çok çok üzerindedir. Döviz kurunda yaşanan hızlı yükseliş akaryakıt ve yedek parça fiyatlarını başa çıkılamaz boyutlara getirmiştir. 

Özellikle ara mahallelerde yaşanan yol sorunu nedeniyle sık sık arıza veren araçlarımız yüzünden hizmetlerimizin aksadığı doğrudur. Ancak Sayın Selim Alan başta olmak üzere tüm belediye yetkililerine bu koşullarda hiç kimsenin sağlıklı hizmet veremeyeceğini, kamu hizmeti veren halk otobüslerinin yaşanan mali kriz ve pandemi ekonomisi göz önüne alarak koşulların yeniden düzenlenmesi gerektiğini defaten ilettik.Tüm iyi niyetli çabalarımız ve ısrarımıza rağmen Sayın Selim Alan, belediyenin en önemli hizmet birimi olan Halk Otobüsleri konusunda kişisel ve siyasi hesaplaşmaları yüzünden binlerce Zonguldaklıyı mağdur etmiştir.

Şöyle ki; 

AK Parti içinde yaşanan hesaplaşmalara sahibi olduğum Elmas TV’yi de çekmek isteyen Başkan Alan, parti aleyhinde yapılan eleştirisel haberleri eski Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ve mevcut İl Başkanı Zeki Tosun tarafından yaptırıldığı yönünde beyanat vermemi istemiştir. Bu teklifi kabul etmediğim için o günden itibaren diyaloğu kesen Sayın Selim Alan, telefonlarımıza çıkmamış randevu talebimize yanıt vermemiştir. Makamının sorumluluğunu unutarak Zonguldak Belediyesini kişisel hırs ve egolarıyla yöneten Başkan Alan,  ortada mahkeme kararı olmasına rağmen Kozlu ve Kilimli dolmuşlarının Zonguldak il sınırları içerisinde yolcu taşıyarak haksız kazanç sağlamalarına göz yummuştur.Yine Zonguldak Belediyesi açısından son derece önemli olan Tıp Fakültesi hattını söz vermesine rağmen İl Trafik Komisyonuna getirmeyen Selim Alan, Başkan Ali Bektaş ile olan yakınlığı nedeniyle Zonguldak’ın değil Kozlu’nun menfaatlerini kollamıştır.

Pandemi nedeniyle Zonguldak Belediyesi’ne gönderilen 3 milyon 400 bin lirayı nereye kullandığını açıklayamayan, yandaşlarına ait firmalardan dezenfektan ve temizlik malzemesi almasıyla gündeme gelen Başkan Alan, Resmi Gazete’de yayınlanmasına rağmen hakkımız olan paranın sadece yüzde 7’sini bize akaryakıt desteği olarak vermiştir.  Şirketimiz tüm iyi niyetini göstererek araçlarının tamamını pandemi sonuna kadar belediyeye ücretsiz tahsis etmeyi önermiş, ancak bu talebine de karşılık bulamamıştır. 

Bundan sonraki süreçte bugüne kadar yasal olarak ücretsiz taşıdığımız binlerce vatandaşımız Başkan Selim Alan’ınhırsları yüzünden 2 lira 50 kuruş vererek seyahat etmek zorunda kalacaktır. Şirketimizin uzun yıllara dayanan tecrübesi göstermektedir ki, bu koşullarda ve bu bakış açıyla hiçbir firma sağlıklı hizmet veremez, uzun vadeli ayakta kalamaz.Tüm bu düşünce ve bakış açısı ışığında sürecin bu noktaya gelmesi için her türlü ekonomik baskı ve mobingi uygulayan Başkan Selim Alan yasalar ve toplum vicdanı önünde er geç hesap verecektir. Şirketimiz bundan sonraki süreçte yasal zeminde her türlü hukuki mücadelesini verecek, konuyla ilgili detaylı açıklamayı önümüzdeki günlerde belgeleriyle kamuoyuyla paylaşacaktır.