Türkiye bugüne, şehit haberleriyle uyandı.

Suriye'nin İdlib bölgesini koruyan Türk askerlerine haince saldıran Esad rejimi, 6 eve ateş düşürdü.

GAZİANTEP'TE İKİ ŞEHİT ACISI

Saldırıda şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Onur Şükrü Özler, henüz 22 yaşındaydı. Gaziantep’teki babaevine acı haberi, askeri yetkililer ulaştırdı.

ANNE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Oğlunun şehit düştüğü haberini alan anne Canan Abo, uzun süre gözyaşı dökerken, şehidin evi Türk bayraklarıyla donatıldı.

2 ÇOCUK BABASIYDI

Evli ve 2 çocuk babası 26 yaşındaki Şehit Uzman Çavuş Uğur Kurt’un acı haberi de askeri yetkililerce Gaziantep Mimarsinan Mahallesi'ndeki ailesine verildi. Acı haberi alan baba Abdurrahman ile anne Döndü Kurt'u, askeri yetkililer ve yakınları teselli etti.

TAZİYELERİ ALIYORLAR

Şehidin ailesinin evi ile sokağına Türk bayrakları asılırken, Kurt ailesine yakınları da taziye dileklerini iletmeye başladı.

UZMAN ÇAVUŞ ORHAN, AFYONKARAHİSARLIYDI

Bir diğer acının adresi, Afyonkarahisar oldu. Şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Orhan’ın, kentin Sandıklı ilçesi Kusura köyü nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

BABASI HASTANEYE KALDIRILDI

Afyonkarahisar şehidi Orhan'ın haberi, babası Ali Orhan'a şoför olarak çalıştığı Manisa'nın Soma ilçesinde verildi. Özel sektöre ait bir madende şoför olarak çalışan Ali Orhan ilk olarak oğlunun yaralandığı haberini aldı. Baba Orhan, fenalaşınca Soma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada acı haberi alan Ali Orhan, memleketi Afyonkarahisar'a gönderildi.

OSMANİYE ŞEHİDİNE AĞLIYOR

Esad rejiminin gece saatlerinde bölgedeki TSK unsurlarına yönelik topçu atışında şehit olan 27 yaşındaki Uzman Çavuş Serkan Deprem'in, Osmaniye'deki babaevine de acı haberi ulaştı.

EVLİ VE BİR ÇOCUK BABASI

Evli ve bir çocuk babası şehit Deprem'in acı haberi, Düziçi ilçesi istiklal Mahallesi'nde ikamet eden babası Cemal Deprem'e verildi. Şehidin evi Türk bayrakları ile donatılırken, ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

TUZLA, TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILDI

Rejim unsurlarının saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Halil Demir'in (31) şehadet haberi, İstanbul'da yaşayan ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Tuzla'da şehidin ailesinin yaşadığı evin sokağına Türk bayrakları asılırken, şehidin ağabeyi Mücahit Demir taziyeleri kabul etti. Halil Demir'in şehadet haberini kızlarının evinde öğrenen baba Süleyman ve anne Süheyla Demir, Tuzla'daki evlerine doğru hareket etti.

"VATAN SAĞ OLSUN"

Şehidin ağabeyi Mücahit Demir, "Haberi sabah aldım. Akşam arkadaşa söylemiş 'Suriye tarafına geçiyorum' diye. Bize öyle şeyleri söylemezdi. Sabah komutanlar geldi. Onlar haber verdiler. En son ben 1 hafta önce görüşmüştüm. Her akşam annemle konuşuyorlardı. Annem ve babam yolda onlar da geliyor. Vatan sağ olsun." ifadelerini kullandı.

AKSARAY'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit askerlerden Şanlıurfa'da görev yapan 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Kadir Yıldız'ın acı haberi, Aksaray'ın Paşacık Mahallesi'nde yaşayan ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Evde şehidin ağabeyi Barış Yıldız'ın olduğu, anne Kıymet Yıldız'ın 4 ay önce yaşamını yitirdiği öğrenildi.

OĞLUNUN İDLİB'DE OPERASYONA KATILDIĞINI ÖĞRENDİ, GELİNİNİ ALMAYA GİTTİ

Baba Ata Yıldız'ın da oğlunun İdlib'deki operasyona katıldığını öğrenince gelini Türkan ve torunu 8 aylık torunu Ebrar Yaren Yıldız'ı Aksaray'a getirmek üzere Şanlıurfa'da olduğu öğrenildi.