Rıfat Tekerlek’i kaybettik

Geçirdiği bir rahatsızlıktan dolayı uzun süredir tedavi altında olan Bartın Ülkü Ocakları eski başkanı, 2009 seçimlerinin Bartın Bağımsız Belediye Başkan Adayı Rıfat Tekerlek, 68 yaşında vefat etti. Rıfat Tekerlek’in vefatı Bartın’da başta Ülkü Ocakları ve MHP camiası olmak üzere siyaset dünyasında ve vatandaşlar arasında büyük üzüntü yarattı. Evli ve iki çocuk babası Rıfat Tekerlek’in vefatını ilk olarak sosyal medya hesabından Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın duyurdu.

Davamıza gönül ve ömür verdi

Başkan Akın, daha önce MHP’de birlikte siyaset yapmalarına rağmen 2009’da karşısına çıkıp kendisine rakip olan Rıfat Tekerlek’in vefatından büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Akın şöyle dedi; “Çok değerli bir büyüğümüzü yitirdik. Bartın Ülkü Ocakları’nın ilk başkanlarından, benim ise ilk Ülkü Ocakları Başkanım, davamıza gönül ve ömür vermiş değerli ağabeyimiz Rıfat Tekerlek, rahmeti rahmana kavuştu. Uzun süredir tedavisi devam eden ağabeyimizin vefatından dolayı üzüntümüz çok büyük. 21 Kasım Pazar günü saat 11.30’da Aksakal Sokak’taki evinin önünden ve öğle namazına müteakip Aşağı Camii’nden ebediyete uğurlayacağımız ağabeyimizin mekanı cennet olsun. Ailesine, tüm sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dilerim”

Makam aracı bisiklet olacaktı

Rıfat Tekerlek 2009 yerel seçimlerinde bağımsız aday olmuş, bisikletiyle mahalle mahalle gezip seçmenlere ulaşmış, ilginç ve iddialı açıklamalıyla akıllarda yer etmişti. Rıfat Tekerlek’in eski Ülkü Ocakları Başkanı olarak MHP adayı Cemal Akın’a rakip olması da 2009 seçimlerinin önemli notları arasında yer almıştı. O tarihte 56 yaşında olan Rıfat Tekerlek’in adaylığı ve seçim çalışmaları yerel ve ulusal basında sık sık haber olmuştu. Rıfat Tekerlek belediye başkanı olduğu zaman, karlı ve yağmurlu günler dışında makam otomobilini kullanmayacağını, her işini bisikletiyle halledeceğini söylemişti.

Oy verecek parti yok

Rıfat Tekerlek, bisikletine bağlı hoparlörden seçmenleri selamlıyor, broşür dağıtıyor, seçim afişlerinde ise “Oy verilecek parti yok” sloganını kullanıyordu. Rıfat Tekerlek’e seçim çalışmalarında eşi Fatma Tekerlek, kızı İnci Tomris ve oğlu Cevat Kürşat da seçim bürosunda afişleri hazırlayarak yardımcı oluyordu. Üniversite eğitimini 3’üncü sınıftan sonra bırakan ve Bartın’da kereste ticareti yapan Rıfat Tekerlek, “Ben diyorum ki oy verecek parti yok, oylar bağımsız aday Rıfat Tekerlek’e” diyerek kendisine destek istemişti. Ülkü Ocakları başkanlığı döneminde Şadırvan caddesindeki ocak binasının dışına astığı bez afişlere bizzat kendi yazdığı eleştirel yazılarla da dikkatleri üzerinde toplayan Rıfat Tekerlek’in 2009 seçimlerinde yaptığı açıklamalardan bazıları özetle şöyleydi;

Makam odasının kapılarını sökeceğim

“Bisiklet üzerinde yaklaşık her gün yaklaşık 40 kilometre gidiyorum. Bugüne kadar yaklaşık 800 kilometre yol kat ettim. Hedefim seçim süresince 800 kilometreydi. Zannedersem ikiye katlayacağım. 1600 kilometreyi bulacak. Belediye başkanı olduğumda yağmur ve karlı günler haricinde makam arabası kullanmayacağım. Her işimi bisikletle halledeceğim. Makama oturduğum ilk gün makam odasının kapılarını menteşelerinden sökeceğim. Belediye başkanlık makamında kapı olmayacak. Gelen vatandaş benim kiminle görüştüğümü görsün. Ben başımı uzattığımda dışarıda bir imza için bekleyen vatandaşımı hemen çağırarak işini halledebileyim.

Proje yarışmasına katılmıyoruz

Bartın benim gibi bir belediye başkan adayı ile karşılaşmamıştır. Biz proje yarışmasına katılmıyoruz. En iyi proje sunan aday kazanacak diye bir kural yok. Projeler her an yapılır. Mevcutlar gözden geçirilir. Olabilirliği olanlar hayata geçirilir. Önemli olan hangi proje olursa olsun onu çözmekteki kararlılık ve sarsılmaz iradedir. Halkımız teveccüh gösterir de belediye başkanı seçilirsem, şunun veya bunun projesiymiş demem. Eğer olabilirliği varsa mutlaka kaynağı bulur o projeyi uygularım. Yarım kalmış projeleri de mutlaka bitiririm”

Editör: TE Bilişim