Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın Zonguldak Hava Limanı’ndan özel jet ile tatile gitmesi farklı tartışmalara ve yorumlara neden oldu.
Posbıyık’ın belediyenin parasıyla jet kiraladığını iddia edenler de oldu, bir iş insanının jesti olarak yorumlayanlar da.
Oysa gerçek bambaşka. 
Z HABER Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz’e konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, uçağın damadı Tolga Urcu’ya ait olduğunu, Urcu’nun da havayolu şirketi bulunduğunu söyledi.
Posbıyık’ın; “Tolga Urcu, Haziran 2020’de havacılık şirketini kurdu. 
Tolga Urcu aynı zamanda 2009 yılından bu yana Irak’ta çoğunluğu petrol sahalarında olmak üzere 450 milyon dolarlık inşaat projesi tamamlayan Urcu Grup Enerji A.Ş.’nin sahibi. Önceki günlerde TV’lerde yayınlara çıkarak konuşan bir isim. Damadımın uçağı ile gitmeyip de ne yapacaktım” dedi.
Kamuoyunu yanıltan haberlerle ilgili suç duyurusunda bulunacağını belirten Posbıyık özetle; “Google amcaya bir sorsalardı zaten doğruyu öğrenebilirlerdi. Bunlar yaklaşan seçimler öncesi bazı algı çalışmaları. Ereğli halkımız kimin ne olduğunu biliyor” dedi.