Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın sahtekarlk yapan firmalar listesinde açıkladığı yoğurt firmalarının arasında gösterilen ve ‘Perihan Abla’ markasıyla imalat yapan Kırmızılar Tur. Tes. Ltd. Şti.   adına Betül Kırmızı sosyal medyadan yaptığı paylaşımda iddiaları reddetti.
Betül Kırmızı açıklamasında şunları söyledi;
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Firmalar başlıklı haberinde işletmemizinde adının karışmasını üzüntüyle karşılamaktayız...
Oysa ki Bakanlığın firmamıza ait olan manda yoğurdunda inek sütünün yüzdelik oranı belirtilmemiştir. Çaycuma’nın manda yoğurdunu diğer manda yoğurtlarından ayıran saf özelliği inek yoğurdu ile mayalanmasıdır. Yapılan labaratuvar çalışmasında manda yoğurdunda inek sütü tespiti denilmekte olup farklıca hijyenik olarak sağlığa zararlı katkı ve koruyucu herhangi bir maddeyede rastlanmamıştır. Firmamız iki çeşit yoğurt üretmekte olup satmış olduğumuz ürünlerin içerik bölümlerinde (inek yoğurdu mayası %3) (manda yoğurdu mayası %3) belirtiyoruz. Hakkımızda firmamızı hedef alan haksız itham ve iftiralarla yapılan haberlere itibar edilmemesini kamuoyuna saygıyla duyururuz...”

Editör: TE Bilişim