Volkswagen’in dört kapılı sedan modeli olan Passat’ın üretimiyle ilgili hayranlarına kötü haber.
ABD'ye ait özgü versiyondan sonra Avrupa pazarında satılan Passat'ın da üretimi durduruldu.
 Alman otomobil devlerinden Volkswagen'ın en popüler modellerinden biri olarak gösterilen Passat, ülkemizde de oldukça iyi satış rakamlarına sahipti. Dünya çapında 30 milyon üniteden fazla satan ve yaklaşık 100 pazarda satışa sunulan sedan model, Golf'ün hemen ardından Alman markanın en çok sattığı ürün olarak tarihteki yerini almıştı.
Autocar, Passat sedanın Avrupa'daki üretimi ve satışının sona erdiğini resmen duyurdu. Uzun tavanlı Passat Variant ise bir jenerasyon daha gördükten sonra durdurulacak.

PASSAT SEDAN NEDEN SON BULDU?

Wolkswagen, Passat'ın üretimine 2023 yılında son vermeyi daha önceden planlıyordu. Ancak Alman üretici, Passat Variant'ın daha fazla satması ve elektrikli araç stratejisi nedeniyle Passat sedanın üretimine daha erken son verme kararı aldı.
Uzun yıllardır Almanya'nın Emden tesisinde üretilen efsanevi model, bu değişim ile yerini başka modellere bırakacak.
Volkswagen, Emden fabrikasında Passat'tan boşalan yeri, elektrikli crossover ID4 ve elektrikli sedan Aero B dolduracak.

ELEKTRİKLİ PASSAT
Elektrikli Passat olarak anılan Aero B, ID serisindeki diğer modeller gibi MEB platformu üzerine inşa edilecek ve tıpkı Passat gibi sedan ve station wagon gövde tipleriyle gelecek.
Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, daha önce yaptığı açıklamada, "Almanya dahil, Türkiye'den daha fazla Passat sedan satılan bir ülke yok. Volkswagen, 2024-2025'e kadar Türkiye için Passat sedanın üretim garantisini verdi." Demişti ancak tarihler bu kararla birlikte güncellenmiş oldu.