Manevi İlkeli ve Liyakatli Sağlık Sendikası (Mil Sağlık Sen)  İl Temsilcisi Barış Fidan son zamanlarda sağlık  kurumlarında yapılan haksız ve liyakatsız yönetici atamalarına tepki gösterdi.

                Fidan yapmış olduğu yazılı açıklamada şöyle dedi. “Sağlık Bakanlığına bağlı kurumlarda görev yapan yöneticilerin sözleşme süresi 14 Temmuz itibari ile sona ermişti. Görevi kendiliğinden bırakan az sayıda isim oldu. Sendika siyaset ikilisi ile dirsek temasını kesmeyen bazı isimlerin şehrimize hiçbir katkı sağlamayacağını onay mercilerine ilettik. Gelinen noktada çoğu yöneticinin koltuklarını koruyor olması geriye dönüp bakmamıza neden oldu.   Sağlık alanında Batı Karadeniz’in sağlık üssü bir şehir iken, bu kadrolar sayesinde Karabük’e, Bolu’ya, Düzce’ye binlerce sevk yapan il konumuna geldik. İşin ehli bürokratları ve saygıdeğer sağlık personellerini küstürüp şehirden kaçırdık. Sağlık yönetimindeki kan uyuşmazlığı ayyuka çıkmış iken, aynı isimlerle yola devam kararı veren il müdürü ve bunu onaylayan siyasiler yanlış yapmıştır.

20 yıldır yapılamayan, Türkiye’nin ilk otoparksız hastanesinin kadük bir şekilde stadyum, spor salonu ve okullar bölgesinin göbeğine yapılmasında bu kadroların dahli vardır.Dolmuşçu, eczacı ve bakkallar hastane yeri hakkında fikir beyan ederken, yıllardır bir sağlık yetkilisi çıkıp ta “kardeşim buraya hastanemi olur, hiç mi başka şehire gitmediniz” dememiştir.

Tutuşma riskine rağmen sentetik çim sahaya ambulans helikopterler inerken, “25 metre uzunluğunda heliportu neden yapamadık” diyen bir sağlık yöneticimizde, bunun hesabını soran bir siyasetçi de yoktur. Afyonkarahisar’ın, Sağlık Bakanlığı hava ambulans konuşlanma merkezlerinden biri olduğunu hesaba katacak olursak, bu zamana kadar sağlık yatırımlarından, bu iş bilmez kadrolar sayesinde nasıl mahrum kaldığımız mukayese edilebilir.

Sayın valimizden temennimiz, şehrimizi en az Afyonkarahisar standartlarında, ulaşılabilir sağlık hizmeti sunan, bölgenin sözde değil gerçek sağlık üssü haline getirmesidir. Lakin, liyakat dışında tüm faktörlerin rol aldığı bugünkü yönetici atamaları tam bir fecaattir. Zirvede aldıkları hastaneleri iflas ettirip kapanmanın eşiğine getirenler ödüllendirilmiştir. Bu yöneticiler özel hastanelerde olsa kapıdan alınmazlar. Kimi yöneticilerin secerelerine bakıldığında, liyakat ve hakediş bir yana, başka türlü bağlılıkların rol aldığı açıktır.Bir defa yanlış hatadır, yanlışta ısrar artık tercihtir. Sayın milletvekillerini, sözleşme imzalayan isimleri yeniden gözden geçirmeye davet ediyoruz. Bu hatadan bir an evvel dönülmesi kaçınılmaz ve elzemdir.

Ve Zonguldak,yine kaybeden olacaktır.”

Editör: TE Bilişim