Demiryolu inşaatında çalışmak üzere 1945 yılında elinde sazıyla Zonguldak’a gelen Urfalı sanatçı Mukim Tahir hakkında 74 yıllık sır perdesi aralandı. 
İbrahim Kekeç’in araştırması Kardelen Dergisi’nde yayımlandı.
Demiryolu Tarihçisi ve Araştırmacı-Yazar İbrahim Kekeç, “Hüsnün Senin Ey Dilber-i Nadide Kamer Mi?” gazeli, “Elleri Pamuk”, “Ayağında Kundura”, “Kapıyı Çalan Kimdir?”, “Kırmızı Kurdele”türküleri ile “Yaram Sızlar”gibi daha onlarca türkünün söz ve bestesi gibi çok sayıdaki Urfa türkülerinin bestekârı “MUKİM TAHİR”in ölümüne dair çok önemli bilgilere ulaştı.
Kekeç’in Mukim Tahir için yapmış olduğu araştırmasında; Urfalı sanatçının sanılanın aksine Zonguldak-Ankara demiryolu hattında değil, Yenice’de orman ürünlerini taşımak üzere Orman İşletmesi tarafından inşa edilen dekovil(dar demiryolu) hattında vefat ettiği ve Güney köyüne defnedildiği öğrenildi. 
Prenses Süreyya Araştırması da Büyük İlgi Görmüştü
Araştırmacı-Yazar İbrahim Kekeç’in 2016 yılında yayınladığı İran Şahı Rıza Pehlevi’nin eşi Prenses Süreyya’nın 1956 yılında trenle Ankara-Zonguldak seyahatini konu alan “Beyaz Trendeki Prenses” adlı araştırması da büyük ilgi görmüştü.

Editör: TE Bilişim