CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Vali Erdoğan Bektaş'ın gündem oluşturan sağlık çalışanlarına karşı sözlerine yönelik eleştiride bulundu.

Yavuzyılmaz açıklamasında, "Salgın günlerinde, bir vali sokakta vatandaş fırçalarken, bir diğeri sağlık emekçisini suçlamaktadır! 

Dün Zonguldak Valisi’nin sağlık emekçilerimiz için sarf ettiği sözleri büyük bir hatadır. Aslında bu yaklaşım, hükümetin salgının kahramanları olan sağlık emekçilerine olan “gerçek bakışını” ortaya koymaktadır.

Haftalarca eksik koruyucu malzeme, yetersiz maske, tulum, önlükle, mesai mefhumu olmadan çalışmak zorunda bırakılan fedakâr sağlık emekçilerinin baş tacı yapılması gerekirken, bu suçlayıcı üslup hiç yakışmamıştır.

Özellikle, Türkiye genelinde, koronavirüse bağlı ölüm ve vaka sayısında başı çeken Zonguldak’taki Sağlık emekçilerimizin özverili mücadelesi düşünüldüğünde, bu motivasyon bozucu tavır hepimizin duygularını örselemiştir.

Kim olursa olsun, makamı ne olursa olsun, koronavirüsle mücadelenin en ön saflarında yer alan sağlık emekçilerini korumak, onlara saygı göstermek boynunun borcudur!" dedi.

Editör: TE Bilişim