Batı Karedeniz genelinde etkili olan ve Bartın başta olmak üzere pek çok noktada su baskınlara ve hasara neden olan şiddetli yağmur sonrası bazı vatandaşlar çaresizlik içinde bekledi.
Fotoğraf Çaycuma Saltukova beldesi Doğankent Sitesinden.
Beldenin en planlı yapılaşması olarak kabul edilen sitede giriş katları su altında kaldı.
Yaklaşık bir metre yükselen suların çekilmesi ile birlikte vatandaşlar eşyalarını sokağa çıkararak bazılarını kurtarmaya çalıştılar.
1998 yılında yaşanan sel felaketinde su yüksekliğinin ikinci katlara kadar çıktığını belirten vatandaşlar; “O zaman ki tablo çok daha kötüydü. Çok şükür bu sefer öyle olmadı. Filyos çayının çevresine sedde çalışması yapıldı. Yapılmayan yerleri de var. Bir de beldemizden Filyos çayına giden derelerimiz var. Bu dereler ıslah olmadığı için Filyos Çayı’nda su yükseldiğinde su gidecek yer bulamıyor. Benzer bir yağmurda yine aynı manzara yaşanacak. Sayın Tarım ve Orman Bakanımız beldemize gelmiş. Bakanlar bakıp gidiyor. Bizim vekillerimizin bu işe çözüm bulması gerekir. Valimizi de göremedik. Milletvekillerimiz ve Valimiz gelip derdimizi dinlerlerse çözümü de bulurlar. Derelerimizin biran önce ıslah edilmesini istiyoruz” diye konuştular.

Editör: TE Bilişim