Yetkide istikrarın, sendikacılıkta itibarın adresi, kazanımların merkezi Türkiye’nin en büyük emek örgütü Memur-Sen, 50 binden fazla yeni üyenin katılımıyla 1 Milyon 54 Bin 672 üye sayısına ulaşarak kendi zirvedeki yerini perçinledi.

Memur-Sen’den yapılan açıklama şu şekilde;

“Yaklaşık 2 yıldır devam eden pandemi sürecine ve bu sürecin sıkıntılarına ve ekonomik krizin bütün faturalarının Memur-Sen’e kesilmeye çalışılmasına rağmen Memur-Sen’in hem Zonguldak'ta hem de Türkiye'de yetkiyi açık ara kazanmasının önemine vurgu yaparak sözlerime başlamak istiyorum.

Türkiye’nin en büyük emek örgütü Memur-Sen, 50 binden fazla yeni üyenin katılımıyla 1 Milyon 54 Bin 672 üye sayısına ulaşarak kendi zirvedeki yerini perçinlemiş ve yetkide istikrarın, sendikacılıkta itibarın adresi olmaya devam etmiştir. Böylece, 2009 yılından bu yana hem yetkili konfederasyon sıfatıyla hem de hizmet kollarının tamamında yetkili sendikalarıyla kamu görevlilerinin haklı, güçlü, onurlu ve gür sesi olduğunu sarsılmaz şekilde bir kere daha ortaya koymuştur.

Bu Yolda Mağlup Olan Sadece Mağluptur

Duruşu olmayan, üye kaydetmek için bin takla atıp tepetaklak olanlara, her iyi şeyde kendilerine pay çıkarıp kötü olanı bize yamamaya çalışanlar, açık ve net söylüyorum, kaybetmişlerdir. Kamu çalışanının tercihi de teveccühü de Memur-Sen’e olmuştur. Bu yolda mağlup olan mağlup kalmıştır. Memur-Sen milletin sendikasıdır, milletin değerlerinin sendikasıdır. Yetkisi de, etkisi de, sağlaması da, sağlamlığı da milletten gelmektedir. Bugün gelinen nokta alın terinin, emeğin ve dayanışmanın neticesidir. Çünkü bu hususlar milletimizin öz değerleridir.

İnsanca ve İnsana Yaraşır Bir Yaşam İçin Memur-Sen

Memur-Sen ailesi olarak bizler; toplu görüşmeden toplu sözleşmeye, Kurum İdari Kurulu’ndan Kamu Personeli Danışma Kurulu’na, insan onuruna, insanca yaşamaya, saygın iş anlayışıyla uyumlu çalışma hayatına dair birçok kazanım elde ettik. Bu çerçevede şimdiye kadar hem yetkili konfederasyon sıfatıyla Memur-Sen’in, hem de hizmet kollarının tamamında yetkili sendikalarımızın Toplu sözleşme masasında 350 kazanım başta olmak üzere, Kamu Personeli Danışma Kurulu’ndan Kurum İdari Kurulu toplantılarına kadar elde etmiş olduğu 802 kazanım elde ettik. Kamu görevlilerine yönelik yürüttüğümüz bu kutlu mücadele insanca yaşamaya en uygun mali ve sosyal hakları, saygın iş anlayışına uygun çalışma şartlarını, özgürce hayata devam edebilme imkânını kamu görevlilerinin kazanım hanesine eklemek Memur-Sen’e nasip olmuştur.

Kazanım Bizim İşimiz, Spekülasyon Onların…

Mali, idari, özlük ve sosyal kazanımlar elde etmenin yanında sosyal adaletin gerçekleştirilmesi, gelir dağılımının sağlanması, çalışanların mutlaka çalışmalarının karşılığını alması ve kamu görevlilerinin tamamının kadrolu çalışan olması konusundaki kararlı duruşumuzu da güçlü bir şekilde sergileyerek bugün bu hususların toplu sözleşme hükmüne dönüşmesi yine Memur-Sen’in etkili gücü sayesinde olmuştur. Masada taraf olma hakkını sağlayan, mali ve sosyal hakların yanında özlük hakkı ile çalışma şartlarının görüşülmesini ve kazanım elde edilmesini gerçekleştiren, hem gayri insani hem de hukuk dışı olan başörtü yasağının kaldırılması için mücadele veren, ILO’da çalışanların temsilinde kamu görevlileri sendikalarının/konfederasyonunun yer almasını sağlayan yine Memur-Sen’dir. Kamu personel sistemini zayıflatan, asgari standartlara uymaksızın personel çalıştırılmasına imkân sağlayan geçici personel istihdamını sistemin dışına çıkaran da Memur-Sen’dir.

Hizmet Sendikacılığımızı İlkelerimize Bağlılığımızla Büyütüyoruz

Memur-Sen, sendikalı/sendikasız farkının olmadığı sistemde dahi en büyük ve en güçlü olmayı başarmış emek örgütüdür. Bundan sonraki süreçte de örgütlü gücümüzü artıracak, örgütlenmenin farkını daha da yükseklere çıkaracağız.1 Milyon 54 Bin 608 kamu görevlisinin Memur-Sen’i tercih etmesini sağlayan da hizmet sendikacılığımızın özünü ve öncülüğünü işte bu kararlı duruş ve ilkelerimize olan bağlılığımızdır. Sözlüğümüz rehavet kavramına kapalıdır. Çalışacağız, çalışacağız. Gelir dağılımın bozulduğu, krizin her geçen gün derinleştiği bir zeminde, emeğin hakkı için, sabit gelirlinin alım gücünü artırmak ve adil bölüşümün sağlanması için mücadele etmeye var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Nasıl ki şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz mücadelemizle hem kamu görevlileri nezdinde hem de emek kesiminin genelinde bir öncülük elde etmişsek, bundan sonra da, gerek ülke içinde gerekse yeryüzü ölçeğinde sendikal mücadelemizi daha da güçlü bir ivme kazandıracağız.

İnsanlığın Sorunlarını Dert Ediniyoruz

Hep söylediğimiz gibi bir sendikadan daha fazlasıyız. Mazlum coğrafyaların gözünün bizde olması ahlaki duruşumuzun ve ilkelerin şekillendirdiği güçlü yapımızın izdüşümüdür. Hak, emek, adalet diyerek, Emeği aziz bilen, insanı merkeze alarak, insanlığın sorunlarını dert edinen ve bu noktada örgütlü gücüyle sorunlara karşı eylem geliştiren büyük bir aileyiz. İnsani ve İslami olanı önceliyor, kardeşlikte coğrafya tanımıyoruz. Kültür havzamızı ve toplumsal hafızamızı koruyor, köksüzlüklere prim vermiyoruz. Sahada ve masada aynı şeyi söylüyor, herkes için daha adil bir dünyanın varlığına inanıyoruz. Davet usulümüz de mücadele üslubumuz da bellidir. Herkese farklı masal anlatan, sendikacılığı değersizleştiren bütün oluşumlara karşı çıkıyoruz.

Emeğin Öncülerine Selam Olsun

Emeğin ve emekçinin değerini yükselterek Memur-Sen’i 1 Milyon 54 bin 672 gibi rekor üye sayısına ulaştıran emeğin öncülerine selam olsun. Sorumlu sendikacılık anlayışıyla, emeğin hakkını, alın terinin karşılığını, kamu görevlilerinin hukukunu, emekli kamu görevlilerinin geleceğe dair umutlarını artırmak için gece-gündüz çalışarak Memur-Sen’i zirvelerde tutan sendikalarımızın genel başkanlarına ve yönetimlerine, il ve ilçe temsilcilerimize, şube başkanlarımıza, çalışanlarımıza ve kendileri için mücadele etmekten onur duyduğumuz üyelerimize, şükranlarımı sunuyorum”