Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden maden mühendisi olarak mezun olan Mehmet Sedat Başar, Aydın'da geçirdiği kaza sonrası hayatı kaybetti. CHP Zonguldak örgütünde uzun süre görev alan Başar'ın ölümü ailesini, arkadaşlarını ve CHP camiasını yasa boğdu.
Kaza, Nazilli-Bozdoğan karayolu üzerindeki Toygar Mahallesi yakınlarında sabaha karşı meydana geldi. İddiaya göre, Nazilli’den Bozdoğan’a seyir halinde bulunan Mehmet Sedat Başar’ın yönetimindeki 09 E 6764 plakalı otomobil ile Bozdoğan’dan Nazilli yönüne seyir halinde olan Orhan E.’nin kullandığı 35 BAD 46 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle iki otomobil de savrulurken kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi.

GENÇ SÜRÜCÜ ARAÇTA SIKIŞTI

İhbar üzerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri kısa sürede kaza bölgesine ulaştı. Kaza sonucu araç içerisinde sıkışan 32 yaşındaki sürücü Başar’ı, Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri kurtardı. Ağır yaralanan Başar ile diğer araçta bulunan sürücü Orhan E. ve yolcu konumundaki Cihan T. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen Başar, hayatını kaybetti. Maden mühendisi olduğu öğrenilen Başar’ın ailesi, acı haber üzerine hastaneye akın etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör: TE Bilişim