Hastaneler doldu taştı.
Yoğun bakım servislerinde yer kalmadı.
Zonguldak’ta günlük vakalar bine ulaştı… Koronadan ölümler günde 15’i buluyor.
Meslek hastalıkları, akciğer hastalıkları ve solunum hastalıklarının çok fazla olduğu Zonguldak’ta covid-19 salgınına yakalanan hastaların tedavisinde kullanılan yüksek akımlı oksijen cihazı eksikliği devam ediyor.
Nazal oksijen cihazları kullanılarak hastanın enstübasyonuna gerek duymadan yeterli oksijen sağlanabiliyor.
Hastanelerde yoğun bakım ve covid servisleri dışında diğer servislerde de bu cihazların kullanılmasıyla tedavi sürecinin daha hızlı ve etkin bir şekilde ilerlemesi mümkün.
Z HABER sorumlu yayıncılık anlayışımız gereği çağrı yaptık ve bu çağrımızı yineliyoruz.
Z HABER’in çağrısına yanıt veren ilk isimler Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu ve Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil oldu.
Diğer kurumlar ve belediyelerden henüz ses yok.
Üniversite hastanesi başta olmak üzere Atatürk Devlet Hastanesi ve diğer ilçelerde bulunan devlet hastanelerinde eksikliği bulunan cihazlar için hayırseverlerden destek bekleniyor. Bu cihazların ithal olanlarının fiyatı 50 bin lira civarında olurken yerli ve milli olanların 4 tanesi 50 bin lirayı buluyor. Haydi Zonguldak. Bu cihazların temin edilmesi durumunda pek çok hasta yoğun bakıma gerek kalmaksızın tedavi edilebilecek. Eğer bu tedbirler alınmazsa yoğun bakım üniteleri ve hastanelerde yer bulmak pek mümkün olmayacak. İrtibat için İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner ve hastanelerin başhekimlerine ulaşabilirsiniz.

NOT: SEVGİLİ OKURLARIMIZ GELİN BU KAMPANYAYI BİRLİKTE YAPALIM… HİÇ BİR ŞEY YAPAMIYORSANIZ BU HABERİ GENİŞ KİTLELERE ULAŞTIRMAK İÇİN PAYLAŞABİLİRSİNİZ… TEŞEKKÜRLER ZONGULDAK

Editör: TE Bilişim