Zonguldak Nostalji Editörü Yüksel Yıldırım, koronavirüs salgını nedeniyle hastanelerde doluluk oranı artarken, inşaat halindeki binanın bir an önce bitirilmesini istedi.
Sahile yapılan cami inşaatının çok hızlı ve örnek bir çalışmayla ilerlediğini belirten Yıldırım, aynı duyarlılığın hastane, tünel ve diğer inşaatlarda da uygulanmasını istedi.

Yüksel Yıldırım'ın o paylaşımı şöyle:

"A-Korona çemberinin her gün daralarak yakın çevremize kadar sıçradığı içinde bulunduğumuz günlerde ilimizde bulunan hastanelerin doluluk oranının da arttığını görüyoruz. Atatürk Devlet Hastanesi önünde devam eden yeni hastane inşaatının hızlandırılıp en kısa zamanda açılması konusu bence birincil önem taşıyor.

B-Karakum'da yapımı devam eden cami inşaatını her gün önünden geçerken gözlemliyorum. Zamanlaması, ihtiyaca uygunluğu ve yerinin tartışmaları bir yana dursun, bir Zonguldaklı olarak bugüne kadar gözlemlediğim en hızlı inşa edilen, en sistemli çalışmanın yapıldığı, teknolojinin iyi kullanıldığı,, iş güvenliğinin çok iyi sağlandığı, estetik ve mimarinin güzel uygulandığı ve kesintiye uğramadan yağmurlu günlerde bile harıl-harıl çalışmaların devam ettiği örnek bir inşaatçılık sergilemesi. Biz Zonguldaklılar böyle programlı inşaatlara pek alışık değiliz!!! Yapım esnasında dikkat çeken diğer bir konu ise her yuvarlak hattın ve köşenin önceden yapılmış hazır ölçekte kalıpların kullanılması. Bu da aynı ölçeğin başka noktalarda defalarca kullanıldığını tecrübeyle sabit olduğu gösteriyor. Böyle bir inşaatçılık örneğini keşke kentimize yapılan diğer yatırımlarda, tünel inşaatı, hastane inşaatı, köprü ve viyadük inşaatlarında da görebilsek…

C-Korona salgınıyla henüz tanışmadığımız aylardan çok önce ABD başkanı Barack Obama’nın bir konuşması içinde yaşadığımız bu günleri anlatıyor (İnternet ortamında bulabilirsiniz) ve dünyanın salgın ile sarsılacağını ona göre önlem alınacağının maddelerini sıralıyor. Ne tesadüftür ki salgından aylar önce bilim kanallarında “salgın” diye bir dizi program zinciri de yayınlanmıştı. Daha da eskiye gidersek 1980’li yıllara ait bazı kitaplarda 2020 tarihi vurgulanarak günümüz salgınıyla ilişkili çok benzer paragraflar var. Böyle bir ortamda Bill Gates’in aşı ile ilgili açıklamalarını nasıl değerlendirebiliriz!

D-Tayyip Erdoğan başkanlığındaki yeni hükümet sisteminin ortağı Devlet Bahçeli’’ye düne kadar neden eski söylemlerini hiçe sayarak Erdoğan hükümetine destek verdiği konusunda bir çok spekülasyon yapılıyordu. Şimdi öyle görünüyor ki olay düşünüldüğü gibi değilmiş. Meğerse Devlet Bahçeli az çoğunluğuna rağmen duvarı ayakta tutan kilit taşıymış. İnsanın aklına şimdi tersi spekülasyon fikirleri getiriyor."

(Zonguldak Nostalji)

Editör: TE Bilişim