Devrek Kaymakamı Ümit Altay, koronavirüs salgınına yönelik vatandaşlardan gelen soruları cevaplandırdı.

Kaymakam Altay, koronavirüsle mücadele sürecinde vefat eden, eşi Devrekli olan Dilek hemşireye Allah’tan rahmet ve ailesine sabırlar diledi. Vatandaşlardan gelen soruları cevaplandıran Altay, alınan tedbirlere uyulmaya devam edilmesini istedi. Kaymakam Altay, şöyle dedi:

"Genel olarak bir kaç hususu yazarak belli başlı konulara değinmek istiyorum. Daha önceden Hıfzıssıhha kararıyla belirlenmiş dükkanların açılış ve kapanış saatleri konusunda Valilik tarafından alınmış yeni bir karar olmaksızın mevcutta duyurulan saatler geçerlidir.

Amatör balıkçılık faaliyetleri serbest bırakılmıştır. Toplu taşımada yolcu kısıtlamalarının kaldırıldığı duyuruldu ancak özel araçlardaki yolcu sayısı konusunda kendi sağlığınız açısından biz en fazla 4 kişi olacak şekilde yolculuk yapmanızı tavsiye ediyoruz.

CUMA NAMAZI

Geçen hafta Cuma namazı kılınması konusunda ilk hafta olduğundan uygulamada bir kısım yanlış anlamalar ve maalesef buna bağlı olarak vatandaşlarımızda kafa karışıklıkları oluşmuş. İzin verilen açık alanlarda Cuma namazı kılınması ile alakalı ayarlamalarımızı yaptık ve vatandaşlarımızın buralarda Cuma namazı kılabileceklerini duyurduk. Ancak ilçe merkezinde yağmurlu havalarda olası izdihama karşı camilerin açılmaması yönünde karar alındı. Nitekim Zonguldak merkezinde de yağmurlu havaya rağmen aynı şekilde açık havada Cuma namazı kılındı. Farklı bir talimat gelmediği takdirde yine duyurulan açık alanlarda Cuma namazı kılınmaya devam edilecek. Köylerimizdeki cemaat sayıları az olduğundan yağışlı havalarda sosyal mesafe ve hijyen kuralları dairesinde camilerde Cuma kalınmasına duruma göre izin verebiliyoruz.

MASKESİZ DOLAŞMAK İÇİN YASAK

Her iş dalının her sektörün kendine özgü çalışma şartları olduğundan bunlarla ilgili gerek İçişleri Bakanlığımızın gerek ilgili diğer bakanlıkların çalışma hayatında uygulanacak kurallarla ilgili genelgelerini Kaymakamlığımızın resmî sitesi devrek.gov.tr üzerinden sizlerin bilgisine sunuyoruz. Akla gelen pek çok sorunun cevabı bu belgelerde mevcut:

Son olarak Hıfzıssıhha kararıyla ilçemiz merkezindeki açık alanlarda dahil maskesiz dolaşmanın yasak olduğunu hatırlatmak istiyorum. Dün pazar yerimizde büyük oranda maske kuralına uyulmakla birlikte çarşı içinde yoğun olarak insanların sosyal mesafe kuralına uymadan ve maskesiz olarak kahvehanelerde oturduklarına şahit oldum.

Hem bireysel hem de kurumsal olarak ağır para cezaları ödemek zorunda kalmamak ve sağlımızı korumak için maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım."

Editör: TE Bilişim