Koronavirüs salgınında 've Zonguldak' olarak Türkiye'de gündem olan Zonguldak'ta, son bir haftadır ölüm yaşanmasa da ülke genelindeki vaka sayılarında yaşanan artışlar nedeniyle halkın tedbirleri elden bırakmaması isteniyor.

Kentte koronavirüs salgınından bugüne kadar 67 ölüm yaşandı. En son ölüm 30 Mayıs’ta yaşandı. Son dönem diğer pek çok kentte vaka sayılarında ülke genelinde zaman zaman yaşanan artışlar Zonguldak'ta hız kesmiş görünüyor. Kentte vaka sayısı 894 olarak kayıtlara girdi.

Zonguldak Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün bu konuda aldıkları tedbirler, hızlı filyasyon çalışmaları vaka sayılarının artmasının önüne geçti. Özellikle köy ve mahallerde görülen yeni vakaların ardından yapılan başarılı filyasyon çalışmalarıyla hastaların temas ettikleri vatandaşların karantinaya alınması salgının artmasına engel oldu. 

Yetkililer, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulması ve hijyen kurallarının unutulmaması için halkı uyarıyor. Unutulmamalıdır ki salgının şu andaki en ilacı 'tedbir'dir.