Türk Sağlıksen Zonguldak Şube Başkanı Arzu KARA Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama hastanesinde yaşananları anlatarak sendika yapılanmasına tepkilerini dile getirdi. 
Kara yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

CİDDİYE ALMIYORUM!
Nasıl üye yaptıkları sadece Zonguldak’ta görev yapan kamu çalışanlarının değil Tüm Türkiye’nin bildiği malum-sen’liler yetki sürecinde yaptıkları tüm çirkinlikleri, kirli tezgâhları, iğrenç oyunları bir kenara bırakıp onurdan, gururdan bahsetmişler. Bu tür zihin yapısının sürekli kendinde olmayandan bahsettiğine göre bunlarında sürekli onur ve gururdan bahsetmelerine aslında çok ciddiye almıyorum. 
Burada sadece Bülent Ecevit Üniversitesi hastanesinde yaşananları kamuoyu ile paylaşıyorum ve takdirlerinize sunuyorum.
Üniversite hastanesinde yetkiyi kaybedince istifa geri alındığı beyaz dilekçenin de beyaz dilekçesi gibi olmayan bir şey icat ederek işin suyunun suyunun suyunu çıkartmışlardır. Söz konusu yaptıkları bu iş hukuksuz olduğunu da devlet personel başkanlığı görüşüyle yıllar önce ilan edilmiş bir durumdur.  Fakat bu bunların huyu olmuştur. Kamuda şeytanın bile aklına gelmeyecek işlere bunlarla şahit olunmuştur. 

NELER YAPACAKLARINI TAHMİN EDEMİYORUZ?
İkinci olarak beyaz dilekçenin dilekçesinin de yetmediğini görünce eğitim iş koluna üye olması gereken 7 personeli de kendilerine üye yaparak tutanağa dahil ettirmişlerdir. Daha sayıları yetmese neler yapacaklarını tahmin edemiyoruz. Herhalde üniversite yönetimini toptan üye yapmak yetmezse öğrencilerden de üye yapmak gibi yollara başvurabilirlerdi. 
 Tabiiki bunlar böyle yapması kadar bunlara göz yuman idarecilerde bu işlerden sorumludurlar. Bu hukuksuzluklara mevzuata aykırı durumlara onay verdiklerine göre ne yaptıklarını ya bilmiyorlar ya da kasıtlı olarak bu işlere girip bunlara yardım ederek yaptıkları işlere ortak oluyorlar? 
Biz bu hususlarla ilgili mücadelemizi sürdüreceğiz. İtirazımı ettik. Mahkemelerde süreci uzatmak istemelerinin önüne geçerek hakkaniyetle karar verilmesi sağlamak üzere yoğun bir çabamız var. 

HİÇBİR SORUN ÇÖZÜLMEDİ?    
Kamu sendikacılığına her geçen gün yeni bir karar çalarak kirletenlerden, Rakamları maaş ve döner sermayede değil sadece üye sayılarında hatırlayanlardan, makam odalarında, yöneticilerin çabalarıyla üye yaparak, baskı ile çalışanı bezdirip sonrada  yetkiliyiz diye hiç utanmadan övünenlerin semtine onurlu sıfatı en son uğrayacak sıfattır. Onlara yakışan sıfatları sahada çalışanlar söylüyorlar Çekinmezlerse gitsinler sorsunlar, hangi sıfatların verildiğini görsünler.Yıllarca yetkili sendika olduğunuz halde  Üniversite hastanesinde hiçbir sorunu çözmediniz. Çalışanların sorunlarına gözlerinizi kulaklarınızı kapadınız. 
Üniversite yönetimi ile kol kola verip baskı , dayatma ve hile ile yetkili sendika olmayı nasıl sürdürürüz bunun hesabını yaptınız. 
Allah’tan korkmadınız kuldan utanmadınız .Kul hakkı yediniz.
İdarecileri  payanda kullanarak yaptığınız haksız hukuksuz dayatmalarınızı Sağlık çalışanlarının vicdanına ve Yüce Allah’a havale ediyoruz.

Editör: TE Bilişim