Hatay Valisi Rahmi Doğan rejim güçlerinin hava saldırısı sonrası İdlib’de 33 askerin şehit olduğunu duyurdu. 

İdlib şehitlerinin isimleri, kimlikleri ve memleketleri ile ilgili ilk bilgiler gelmeye başladı.

Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında şehit olan 33 askerden 23 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz'ın acı haberi, Antalya'nın Finike ilçesinde yaşayan ailesine verildi.

ANTALYA ŞEHİDİ UZMAN ONBAŞI TURGUT BURKAY KORKMAZ

https://i2.cnnturk.com/i/cnnturk/75/700x0/5e58bd19c8c3731b244c0410

Uzman Çavuş İbrahim Tüzel'in (24) acı haberi, Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan ailesine verildi.Erdemli Kaymakamı Avni Kula ile beraberindeki heyet, sabah saatlerinde, acı haberi şehit Uzman Çavuş İbrahim Tüzel'in Alibeyli Mahallesi'nde oturan babası Şuayip ile annesi Gülten Tüzel'e verdi.

MERSİN ŞEHİDİ UZMAN ÇAVUŞ İBRAHİM TÜZEL

7 kardeş olan Tüzel'in babaevi, Türk bayraklarıyla donatıldı. Tüzel ailesinin yakınları ve komşuları da taziye için eve geldi. Şehit Uzman Çavuş İbrahim Tüzel'in cenazesinin, Erdemli'de toprağa verileceği öğrenildi.

https://i2.cnnturk.com/i/cnnturk/75/700x0/5e58c0ecc8c3731b244c0415

AFYONKARAHİSAR ŞEHİDİ YÜZBAŞI SÜLEYMAN ŞAHİN

Yüzbaşı Süleyman Şahin'in (35) acı haberi, Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesindeki yakınlarına verildi. Yüzbaşı Şahin'in anne ve babasının, şehidin çocuklarına bakmak için Ankara'ya gittiği, acı haberi de burada aldıkları öğrenildi.

https://i2.cnnturk.com/i/cnnturk/75/700x0/5e58c481c8c3731b244c0421

KAYSERİ ŞEHİDİ UZMAN ONBAŞI ALİ TAŞÖZ

Şehit olan Piyade Uzman Onbaşı 24 yaşındaki Ali Taşöz'ün baba evine acı haber ulaştı. Dün gece meydana gelen hain hava saldırısında şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Ali Taşöz'ün acı haberi Kayseri'nin Develi ilçesinde bulunan baba evine ulaştı.


https://i2.cnnturk.com/i/cnnturk/75/700x0/5e58c83ec8c3731b244c0425


 

KAHRAMANMARAŞ ŞEHİDİ UZMAN ONBAŞI AHMET SAYGILI

İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı'nın (23) Kahramanmaraş'taki evine şehadet haberi ulaştı.

GÜVENLİK ZİRVESİ TOPLANDI

Hain saldırı sonrasında Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Güvenlik Zirvesi yapıldı. Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan ve kuvvet komutanları da katıldı.

FAHRETTİN ALTUN BİLGİLENDİRME YAPTI

RUSYA’DAN İDLİB AÇIKLAMASI GELDİ

Reuters’in haberine göre Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle: "Suriyeli muhalifler çatışmasızlık bölgesinde büyük bir saldırı planlıyordu. Türkiye İdlib'de bu bölgede Türk askerlerinin varlığı konusunda bizi bilgilendirmedi. Hava saldırısında Rus uçağı görev almadı. Rusya ateşkesin sürmesi için elinden geleni yaptı" dedi.

https://i2.cnnturk.com/i/cnnturk/75/700x0/5e58c878c8c3731b244c0427


Bölgede operasyonların devam ettiği dakikalarda rejim güçlerine ağır darbe vuruldu. İşte saldırının ardından yaşanan tüm gelişmeler…

HATAY VALİSİ İDLİB ŞEHİTLERİ İLE İLGİLİ İLK BİLGİYİ VERDİ

Esed rejim güçlerinin yaptığı hava saldırısında 33 mehmetçiğin şehit olduğunu duyuran Hatay Valisi Rahmi Doğan hastanede tedavisi süren askerlerin hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti. Vali Doğan’ın açıklamaları şöyle: Esed rejim güçlerinin yapmış olduğu hava saldırısı sonucu TSK mensuplarımızdan 4 Mehmetçiğimiz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. 4 Mehmetçiğimiz daha şehit olmuştur. Yapılan hava saldırıları sonucu 33 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Hastanelerdeki yaralı askerlerimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.