Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, Alaplı’da salgın kontrol altına alındığını belirterek 10 gündür yeni vakanın olmadığını açıkladı.

Kaymakam Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede en son vakanın 15 Haziran tarihinde tespit edildiğini, 10 gündür yeni vaka çıkmadığını söyledi.

Tedbirlerin elde bırakılmaması gerektiğini ifade eden Yılmaz, “İlçemizde, ilk vakanın tespit edildiği günden bu yana toplam 116 Kovid-19 pozitif vaka tespit edildi.89 hastamız iyileşerek, sağlığına kavuştu. Bugün itibarıyla, 23 hastanın tedavilerine evlerinde devam ediliyor. Yoğun bakım, entübe hastamız 10 gün önce kalmamıştı. Tedavisine hastanede devam edilen hastamız da kalmadı. İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün başarılı, gayretli ve özverili çalışmaları, aldığımız tedbirler ve vatandaşlarımızın bu tedbirlere uyumu, salgınla mücadelemize olumlu yansıdı. Tedbirlere ne kadar çok uyarsak, kısa sürede sonuca yansıyor.  Salgınla mücadelede, iyi bir noktaya ulaştık. Tedbiri elden bırakmayalım ve yeni vakaların çıkmasına da mahal vermeyelim. “ ifadelerini

Editör: TE Bilişim