Yenice Platformu’nun öncülüğünde iki yıldan beri sürdürülen mücadelede dün mutlu sona ulaşıldı. Platformun örgütleme çalışmaları ve mücadelesi başarıyla sonuçlandı.

Kastamonu İdare Mahkemesi İl Genel Meclisi’nin Şeker’deki HES için verdiği inşaat iznini iptal etti.

Yenice Platformu’nun öncülüğünde, Tir ve Yazıköy Muhtarlıkları adına açılan iki davadan birisi sonuçlanmış oldu.

Bilindiği gibi, olay mahallinde 22 Nisan’da mahkeme heyeti nezaretinde 9 kişilik bilim insanları keşif yapmışlar ve raporlarını mahkemeye sunmuşlardı. Mahkemeye sunulan bilirkişi raporunun 49 sayfasında da “burada HES” yapılamaz ibaresine yer verilmişti.

Kastamonu İdare Mahkemesi de bilirkişi heyetinin tuttuğu rapor doğrultusunda 9 sayfalık kararında “burada HES yapılması, telafi edilemeyecek zararlara yol açacaktır” hükmüne varmıştı.

28 Kasım’da Kastamonu’da yapılan duruşmalı oturumda da Yenice Platformu’ndan Mustafa Akay, İsmet Cebecioğlu ve Tuncay Arslan hazır bulunmuşlardı. Duruşmalı oturumda Yenice Platformu’nu Avukat Hüseyin Aksoy ve Türkiye Ormancılar Derneği Avukatı Kemal Aybek savunmuşlardı.

Yenice Platformu Başkanı Mustafa Akay, “Şimdiye kadar verdiğimiz mücadelede bize destek ve katkı sunan, yanımızda olan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Karabük Gündem

Editör: TE Bilişim