Maden şehidi aileleri için yapılan düzenlemede kapsam dışı tutulan şehit madenci yakınları tepkili. CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın önerisi ile CHP tarafından gündeme getirilen düzenleme talebi MHP’nin çekimser kaması Ak Parti’nin reddetmesiyle yasalaşmadı. 
Zonguldak’ın iktidar partili üç milletvekilinin tasarıya hayır demesine tepkiler çığ gibi büyürken Z Haber Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz yeni bir öneri getirdi. Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar’ın her ne kadar Zonguldak Milletvekili olsalar da CHP’nin getirdiği öneriye ‘evet’ demelerinin beklenmemesi gerektiğini belirten Öksüz önemli bir çağrıda bulundu.
Öksüz çağrısında; “
“Maden şehitleri aileleri için yapılan düzenlemede bir adaletsizlik yapıldı.
Haksızlık yapıldı.
Çoğunu hallettiler ama azını tamamlayamadılar.
*
Deniz Yavuzyılmaz’ın girişimiyle meclise gelen düzenlemeyle ilgili MHP çekimser kaldı. Ak Parti’nin oylarıyla reddedildi. Millet isyanda haklı olarak.
Ama bir eksik var. CHP’nin getirdiği önergeyi iktidar kabul edemezdi zaten.
Yakışanı Ak Parti Milletvekillerimizin bu tasarıyı meclise getirip yasalaştırmasıydı.
Mesela maden mühendisi milletvekilimiz Polat Türkmen’e yakışırdı en çok bu teklif.
*
Milletvekili Hamdi Uçar Diyor ki;
“Tüm şehitlerimiz ve maden şehitlerimiz ile ilgili hak ve hukuklarını koruyan kanunları çıkartan AK Parti’dir. Biz tüm şehitlerimizin özlük haklarını savunacak kanunları çıkarttık. Yavuzyılmaz’ın yazdığı bir önerge var, altı üstü çalışılmadan verilmiş. Önergenin boş olduğunu düşünüyoruz. Kürsüden şov yapıyor. Buradan sormak istiyorum, kürsüye çıkıp şov yapmadan önce iktidar partisinin milletvekilleriyle konuşmuş mu? Bizden destek istemiş mi? Madencilerimize hoş görünmek için yapılan bir harekettir. İyi niyetli, samimi taleplerin gündeme gelmesi gerekiyor”
*
Yavuzyılmaz gelse bir şey değişecek miydi?
Hayır.
Adam şov yapıyorsa niye yaptığına bakmak lazım.
Mesele o fırsatı vermemek.
Kusura bakmayın ama Yavuzyılmaz’a şov yapması için bütün asistler sizden geliyor!
*
Ortada bir mağduriyet ve haksızlık var.
Lütfen, olaya öyle bakalım.
Şimdi, yakışan şey şudur.
Ak Parti’nin üç değerli Zonguldak Milletvekili tez zamanda bir önerge vererek bu mağduriyetin giderilmesini sağlamalıdır”