Çaycuma Eğitim-Sen temsilcisi iken 7 Şubat 2017 tarihinde yayınlanan 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile görevinden ihraç edilen Gökhan Taner Günsan komisyon kararıyla görevine iade edildi.
Görevine iade edilen Günsan yaşadığı süreci sosyal medya hesabından şu ifadelerle anlattı…
“Sevgili dostlarım,
Bundan beş yıl önce bir gece yarısı KHK’si ile haksız hukuksuz bir şekilde öğretmenlikten ihraç edilmiştim. Bugün itibariyle öğretmenlik görevimi geri aldım. Bu beş yıl boyunca hak arama mücadelesinden hiç vazgeçmedim. Çünkü her zaman haklıydık. Verilen red kararları kabule dönene, son arkadaşımız göreve iade edilene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğim. Ayrıca bu süreçte birçok arkadaşımızın hayatını kaybetmesine ve bizim bunları yaşamamıza neden olanların hukuk önünde hesap verdiğini görmeden öfkemiz dinmeyecek.
Bu beş yıllık süre içinde bizimle maddi manevi dayanışma içinde olan dostlarıma vefalarından ve özverilerinden dolayı teşekkür ederim. “Devletin bir bildiği olmasa ihraç etmezdi” diyen birkaç kişiyi de vicdanlarının karanlığı ile baş başa bırakıyorum. Büyük bir ailenin parçası olduğumuzu hissettiren KESK’e ve üyesi olmaktan onur duyduğum sendikam Eğitim-Sen’e yürekten teşekkürler.

YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ.
Ayrıca bugün hayatta olsalardı en az bizim kadar hatta bizden daha fazla sevinecek olan, Hasan Ataman, Hamit Kalyoncu, Hüseyin Kolçak, Afet Köktürk, Erdal Demircan, Niyazi Türkyılmaz, Mustafa Eyriboyun ve Mustafa Muslubaş dostlarımızı da buradan hüzünle anıyorum”

Editör: TE Bilişim